Sorrutko pelkkiin eineksiin kauppareissulla? Näillä vinkeillä ostat terveellisemmin

24.11.2014 17:13 -

Monille tuttu tilanne: Menet kauppaan nälkäisenä ja kauheassa kiireessä, ostoskärryt täyttyvät eineksistä ja kuitenkin jotain aina unohtuu. Terveysasiantuntijat listasivat vinkkejä siitä, miten saat ruokaostoksesi huomattavasti terveellisemmiksi.

Ruokaostoksilla usein tulee sorruttua heräteostoksiin, ostettua liikaa eineksiä ja hairahduttua houkutteleviin pakkauksiin terveellisen ruuan sijasta. Huffington Post -uutissivusto listasi ravintoasiantuntijoiden avulla helppoja vinkkejä, joiden avulla ostoksista saisi terveellisempiä.

1) Tee kauppalista

Laita listalle erityisesti terveellisiä ruokia siinä järjestyksessä, kun ne tutussa kaupassa tulevat vastaan. Listan avulla on helpompi taistella houkutuksia vastaan ja nopeuttaa ostostilannetta. Aikaa ei kulu käytävien välillä kruisailuun, kun listan tuotteet ovat siinä järjestyksessä, kuin ne kaupassakin ovat.

2) Älä mene kauppaan nälkäisenä

Jos kauppaan menee nälkäisenä, mukaan tarttuu ihan varmasti myös heräteostoksia. Ne harvemmin ovat sieltä terveellisimmästä päästä.

3) Osta enemmän hevi-osastolta

Kasvisten pitäisi täyttää joka aterialla lautaseltasi yhden kolmanneksen. Luonnollisesti siis myös vähintään kolmannes, tai jopa puolet ostoskärrystäsi pitäisi olla kasviksia!

4) Osta enemmän säilykkeitä

Monet skippaavat säilykeosaston, vaikka hedelmä- ja kasvissäilykkeet voivat olla aivan yhtä ravinteikkaita kuin tuoreetkin. Säilykkeet eivät myöskään pilaannu yhtä nopeasti, joten niitä kannattaa pitää aina kaapissa varoilla.

5) Ole kokeellinen

Kokeile itsellesi uusia tuotteita, kuten vaikka bulguria tai kuivattuja papuja, ostamalla niitä aluksi pieni satsi irtomyyntiosastolta tai -kaupasta.

6) Tee lopputarkastus

Ennen kuin siirryt kassajonoon, tsekkaa vielä a) onko kärryssäsi noin puolet hedelmiä ja vihanneksia b) noin neljännes proteiineja c) noin neljännes täysjyvätuotteita. Varmista myös, että kärrystäsi löytyy hyviä rasvoja, kuten avokadoja, pähkinöitä, siemeniä ja juoksevaa öljyä.

Lue kaikki ohjeet: 10 Tips For Healthier Grocery Shopping, From The Nutrition Experts Who Know Best

Kuva: Shutterstock

(Huffington Post, Radio Nova) 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat