Lapsen oikeuksien päivää vietetään Novassa tänään

20.11.2014 09:17 -

Meille Suomessa lapsen syntymäpäivät ovat itsestäänselvä asia. Kuitenkin vuosittain yli kuusi miljoonaa lasta kuolee ennen 5-vuotissyntymäpäiväänsä. MTV ja Radio Nova viettävät lapsen oikeuksien päivää tänään torstaina 20. marraskuuta yhteistyössä World Visionin kanssa.

Suurin osa maailmalla kuolevista lapsista menehtyy täysin turhaan ennaltaehkäistäviin syihin, kuten likaisen veden ja nälän aiheuttamiin sairauksiin, vastasyntyneiden infektioihin ja malariaan.

Lasten oikeudet ovat esillä Novassa koko päivän. Aamun juontajien Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan lapset pääsevät ääneen, ja vieraana on Paola Suhonen. Suunnittelija on toiminut Suomen World Visionin lähettiläänä tammikuusta 2013 erityisalueenaan naisyrittäjyyden tukeminen ja perheiden toimeentulon auttaminen.

Teema jatkuu taajuudella koko päivän iltaan asti eri muodoissaan. MTV3:n Enbuske & Linnanahde Crew'n TV-show'n lähetyksessä on aiheen tiimoilta jututettavana keniansuomalainen juoksija ja satusetä Wilson Kirwa.

Enbuske & Linnanahde Crew torstaina 20. marraskuuta kello 21.00 MTV3-kanavalla.

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä.

(Radio Nova, World Vision)

Kuvat: Shutterstock, World Vision)

Kilpailut

Uusimmat