Näin teet appelsiinista öljylampun – katso simppelit ohjeet!

18.11.2014 20:03 -

Tiesitkö, että tuntikausia palavan kynttilän tekemiseen tarvitset vain appelsiinin, öljyä ja veitsen? Seuraa ohjeita ja tee perässä! 

Appelsiinista, ruokaöljystä saa tosiaan veitsen avulla Emax tv -kanavan julkaiseman videon mukaan tehtyä jopa 7–8 tuntia palavan ”kynttilän”. Jos testaat tätä kotona, muistathan huomioida paloturvallisuusriskit! Öljy ja palava tuli kun ei ole se turvallisin yhdistelmä.

1) Viillä varovaisesti appelsiinin kuori hedelmän keskivaiheilta ympäri. Hedelmälihaa ei kannata lävistää, sillä se vaikeuttaa kuoren irroittamista.

2) Irrota varovaisesti kuori irti hedelmälihasta sormella liu’uttamalla.

3) Hedelmälihan voi tässä vaiheessa nauttia tai skipata suoraan kohtaan neljä.

4) Appelsiinin lihaosan keskeltä irtoavasta valkoisesta, nauhamaisesta rönnäleestä tulee appelsiinikynttilän sydänlanka – älä siis nyppäse sitä pois!

5) Täytä tyhjä appelsiininkuoren puolikas öljyllä noin puoleen väliin. Kaada öljyä myös sen valkoisen rönnäleen päälle, jotta se syttyy helpommin.

6) Toisesta appelsiininkuoresta (kun hedelmäliha on sieltä syöty), voit askarella kynttilälle tuulensuojan. Leikkaa vain kuoren napaosion ympärille aukko, jotta ”kynttilä” saa happea.

7) Sydänlangan sytyttämiseen voi vierähtää kunnon tovi, jopa 20–30 sekuntia.

8) Ohjetta testanneet väittävät, että kynttilä palaa jopa 6–7 tuntia!

Katso video ohjeineen alta.

//

Post by Emaxtv.

Kuva: EMAX TV

(EMAX TV, Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat