Maailman tunnetuin katutaiteilija Banksy huomioi turkulaistaiteilijan massiivisen seinämaalauksen

18.11.2014 13:08 -

Englannista ponnistava, anonyymina esiintyvä katutaiteilija Banksy julkaisi Twitter-tilillään turkulaisen Jukka Hakasen massiivisen seinämaalauksen. 

Poliittisia ja humoristisia graffiteja, maalauksia ja installaatioita tekevä, maailman tunnetuin katutaiteilija Banksy julkaisi Twitter-tilillään kuvan suomalaisesta katutaiteesta. Anonyymina pysyttelevällä Banksylla on lähes miljoona seuraajaa Twitterissä. 

Massive street art piece in Finland pic.twitter.com/FP22pgNCYr

— banksy (@thereaIbanksy) 17. marraskuuta 2014

Teoksen takana on Taideteollisessa korkeakoulussa muotoilua opiskeleva taiteilija Jukka Hakanen. Radio Novan tavoittama Hakanen oli aamulla kuullut teoksensa päätyneen Banksyn Twitter-tilille, muttei ollut itse vielä käynyt päivitystä lukemassa.

– Onhan se tietysti mukavaa, mutta eihän tuo omaan arkeen ja toimintaan vaikuta. Ei tässä hirveitä juhlia olla järjestelemässä, Turussa työskentelevä Hakanen hymähtää.

Kyseinen teos on nimeltään Iso Pikkujätkä ja se löytyy Jyväskylästä. Parhaillaan Hakanen valmistelee opintojaan Helsingissä ja työskentelee työhuoneellaan Turussa tulevien teostensa parissa.

– Ulkomaalaus on sesonkiaikaista ja vilu siellä jo tulee. Tällä hetkellä teen enemmän sisätöitä, Hakanen kertoo. 

Kuva: Shutterstock

(Maria Rautio / Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat