Band Aid 30 -musiikkivideo täynnä musiikkimaailman supertähtiä!

18.11.2014 08:41 -

Hyväntekeväisyyshitti Do They Know It's Christmas -kappale on julkaistu nyt neljännen kerran. Mukana on mittava määrä musiikkimaailman supertähtiä.

Bob Geldofin ja Midge Uren 1980-luvulla perustama brittiläisten ja irlantilaisten artistien hyväntekeväisyysjärjestö Band Aid on julkaissut Do They Know It's Christmas? -kappaleen vuosina 1984, 1989, 2004 ja 2014.



Tällä kertaa kappaleesta saadut varat ohjataan lyhentämättömänä Afrikan ebolaepidemian vastaiseen taisteluun.

Uusimmalla versiolla laulavat muun muassa Bono, One Direction, Ed Sheeran, Rita Ora, Sam Smith, Paloma Faith, Emeli Sandé ja Chris Martin.

Do They Know It's Christmas? -nauhoituksiin liittyy lähes joka kerta kohuja. Suurin pähkäily liittyy yleensä artisteihin. Moni tähti on pahoittanut mielensä, kun ei ole päässyt mukaan kappaleelle. Samaan aikaan useat isot nimet kertovat julkisuudessa, miksi eivät ole mukana hyväntekeväisyyskappaleella.

Tällä kertaa kohun aiheutti Adele, jonka piti olla levytyksessä mukana. Häntä ei kuitenkaan tavoitettu nauhoituksien alkaessa. Myöhemmin hänen edustajana selitteli tapausta Adelen halulla vaikuttaa ebolan taisteluun omalla henkilökohtaisella lahjoituksella.

(Radio Nova, YouTube, Digital Spy)

Kilpailut

Uusimmat