Don Huonot vetävät 25-vuotisjuhlakeikan Helsingissä helmikuussa

17.11.2014 09:00 -

"Donkkareiden" lisäksi lavalle nousevat Maj Karma ja Egotrippi. Tarjolla on siis todellinen ysärirockin ystävien herkkukattaus.

Legendaarinen suomirockyhtye Don Huonot tekee näyttävän 25-vuotisjuhlakeikan 27. helmikuuta The Circuksessa Helsingissä.

Don Huonojen kanssa lavalle nousevat niin ikään suomirockin uranuurtajat Maj Karma ja Egotrippi.

Keikalla kuullaan kattava läpileikkaus Don Huonojen huippusuositusta tuotannosta, joka sisältää vaikuttavan hittikavalkadin vuosien varrelta. Yhtyeen hitteihin kuuluvat klassikoiksi kohonneet Riidankylväjä, Hyvää yötä ja huomenta, Seireeni, Tuulee ja Olemme kuin veljet.

– Haluamme juhlia bändimme 25-vuotissyntymäpäivää mahdollisimman hyvässä seurassa. Tarkoitus ei ole pelkästään järjestää hyvät bileet paluumme kunniaksi ja piehtaroida nostalgiassa, vaan näyttää että meillä kaikilla kolmella 90-luvun alussa levytysuramme aloittaneella orgaanisen suomenkielisen rockmusiikin lipunkantajabändillä on yhä sanottavamme tässä ajassa, Don Huonojen Kalle Ahola kertoo.

 Don Huonoilta julkaistaan uutta materiaalia yli vuosikymmenen levytystauon jälkeen, viisi vuotta telakalla ollut Maj Karma on treenaamassa uutta materiaalia  ja Egotrippi julkaisee uuden albuminsa juuri sopivasti tulevan juhlakeikkamme alla, Ahola jatkaa.

90-luvulla Riidankylväjä, nyt Surunkerääjä

Don Huonot on koonnut yhteen alkuperäisen kokoonpanonsa, jossa Kalle Aholan ja Jussi Chydeniuksen lisäksi vaikuttavat Kie von Hertzen ja Jukka Puurula. Paluun myötä syntyi kaksi täysin uutta kappaletta. Syksyllä julkaistu Salaisuus-single sekä perjantaina 21. marraskuuta julkaistava uutuussingle ja musiikkivideo Surunkerääjä feat. Laura Närhi. Molemmat uutuuskappaleet syntyivät yhteistyössä tuottaja Rake Eskolinin kanssa.

Tänä vuonna 25-vuotisjuhliaan viettävä Don Huonot toimi aktiivisesti rock-yhtyeenä 1989-2003. Tinkimättömästä keikkaenergiasta ja taiteellisesta kunnianhimosta tunnettu yhtye odotettu vieras keikkalavoille.

Don Huonot julkaisi urallaan seitsemän albumia, 24 singleä, neljä EP:tä, yhden DVD:n ja neljä kokoelmaa. Bändin läpimurtoalbumi oli viides levy Hyvää yötä ja huomenta vuonna 1997, joka myi platinaa ja oli bändin menestynein levy. Siltä löytyy myös bändin rakastetuimpiin kappaleisiin kuuluva Riidankylväjä.

Huippuhetkinään Don Huonot oli Suomen suosituin rockyhtye, joka esiintyi kymmenille tuhansille ihmisille Suomen suurimmilla festareilla.

Juhlakeikan lipunmyynti alkaa Lippupalvelussa maanantaina 24.11. klo 9.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat