#Lörtsygate valtasi somen – ota kantaa ja keskustele

13.11.2014 11:13 -

Viskigate oli ja meni, mutta nyt tilalle tuli lörtsygate. Enbuske & Linnanahde Crew’n lanseeraama Byroslavia-tempaus käynnisti aamulla keskustelun uusimmasta elintarvikekohusta. 

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran joulukuussa julkaistavan elintarviketieto-oppaan mukaan etenkin Etelä-Savossa suosittua lörtsyä ei saisi markkinoida yksinomaan lörtsyn nimellä. Eviran mukaan lörtsy ei ole tarpeeksi yleisesti vakiintunut termi, vaan se vaatii lisäkseen tarkemman määritteen. Käypiä nimiä ovat jatkossa siis vaikka omenalörtsy ja lihalörtsy.

Lörtsykeskustelu räjähti torstai-aamulla sosiaalisessa mediassa, kun Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew pisti käyntiin #Byroslavia #lörtsygaten. Radio Novan kuuntelija ehtivät jo huolestua muiden suomalaisten perinneruokien vuoksi.

– Nämä nimet vaihtoon myös: korvapuusti, kalakukko, porilainen, ranskalaiset, mämmi… Keksiikö kukaan lisää?, Marja Kangasvaara kyselee Facebookissa.

Eviran pääjohtaja Matti Aho joutui myrskyn silmään heti keskustelun alettua. Hän kuitenkin rauhoitteli suivaantunutta lörtsykansaa Twitterissä.

@MikaTaipalus @EseRiss Lörtsy saa puolestani jatkaa lörtsynä, mutta mahtavatkohan euroopalaiset kuluttajat tietää, mistä tuotteesta on kyse?

— Matti Aho (@MattiAAho) 13. marraskuuta 2014

Tuleeko mieleesi muita suomalaisia perinneherkkuja, joiden nimet eivät välttämättä eurooppalaiselle kuluttajalle aukea? Keskustele ja kommentoi! Voit jatkaa keskustelua myös Twitterissä hashtagilla #byroslavia!

//

Kilpailut

Uusimmat