Kellomuodissa palataan menneille vuosikymmenille – Onko hän luovin suomalainen?

10.11.2014 12:29 -

Radio Novan Konttori ja Radio Nova liikenteessä esittelevät marraskuun alussa kymmenen luovinta suomalaista. Neljäntenä esittelyvuoroon pääsi kelloseppä Stepan Sarpaneva. 

MTV, Radio Nova ja Slush etsivät yhdessä tulevaisuuden suuria suomalaisia ideanikkareita ja visionäärejä.

Torstaina 6. marraskuuta esittelyvuorossa oli vuonna 2003 perustetun Sarpaneva Watchesin johtaja, kelloseppä Stepan Sarpaneva.

Radio Novan Konttorin Annika Metsäketo ja Sari Seppälä soittivat luovalle käsityöläiselle ja kysyivät, voiko suunnittelija suunnitella työpäiväänsä.

– Työtäni ei voi aikatauluttaa, vaan ajatukset pyörivät päässä koko ajan. En voi päättää ottaa kynää käteen ja ryhtyä tekemään. Joskus ajatusten paikalleen loksahtamiseen voi mennä vuosiakin, Sarpaneva selittää.

Kun puhutaan kellomuodista, tänä päivänä palataan vuosikymmenten taakse. Myös älykellot ovat tehneet tuloaan viime vuosina, mutta niissä on Sarpanevan mukaan kyse aivan eri asiasta.

– Isot kellotehtaat tuottavat tällä hetkellä samoja tuotteita, kuin 60­­­–70-lukujen vaihteessa. Klassisuus ja rauhallisuus ovat nyt tulleet takaisin. Älykellot taas eivät varsinaisesti ole kelloja, ne ovat ihan oma maailmansa, Sarpaneva korostaa.  

Kuuntele Sarpanevan haastattelu alta!

Konttori ja Radio Nova liikenteessä esittelevät kymmenen luovinta suomalaista seuraavasti:

ma 3.11 Simo Suoheimo - Ambronite
ti 4.11. CosmEthics - Katariina Rantanen 
ke 5.11. Eniram - Jussi Pyörre 
to 6.11. Sarpaneva Watches - Stepan Sarpaneva
pe 7.11. South of North - Inari Virkkala
ma 10.11. Stylewhile - Jutta Haaramo
ti 12.11. Sävelkello - Perttu Pölönen
ke 12.11. Transfluent - Jani Penttinen
to 13.11. Walkbase - Tuomas Wuoti
pe 14.11. Beddit - Lasse Leppäkorki

Voit äänestää Stepania ja tutustua muihin SLUSH-tapahtuman järjestäjien valitsemiin finalisteihin osoitteessa www.luovimmatsuomalaiset.fi. Twiittaa aiheesta hashtagilla #rohkeasuomi.

Marraskuun 18.-19. marraskuuta kasvuyritykset, sijoittajat ja media kokoontuvat Messukeskukseen SLUSH-konferenssiin. Syy uuteen paikkaan on järjestäjien mukaan se, että SLUSH on kasvanut muutamassa vuodessa liian suureksi Kaapelitehtaalle.

(Maria Rautio / Radio Nova)

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat