Tupu, Hupu ja Lupu jäälle #95NEVÖFOGET -ottelussa

05.11.2014 08:52 -

Dallasista palannut kiekkolegenda Jere Lehtinen kävi Novassa kertomassa perjantaisesta hyväntekeväisyysottelusta ja sopeutumisestaan Suomeen. Minna Kuukka otti miehen heti  kainaloon.

Ensin kuunneltiin Popedaa ja sitten puhuttiin Suomeen muutosta. Sää oli Helsingin Pasilassa tympeä ja syksyinen verrattuna miehen aiempaan kotipaikkaan.

Lehtinen vakuutti Enbuske & Linnanahde Crew'lle, että on mukavaa olla takaisin synnynmaassa.

– Tänä aamuna oli kyllä vähän synkkää. Kyllä se tästä lähtee, asennekysymys se on pitkälle kuitenikin, kertoi hyväntuulinen Lehtinen.

Peliuransa jälkeen työt jatkuvat jääkiekon parissa. Lehtinen on Leijonien GM eli "general manager". Mies toimi pelaajatarkkailijan roolissa jo rapakon takana, samoin kuin Suomen maajoukkueen kanssa.

Päivätyö on tuonut mukanaan uudenlaisia rutiineja.

– On tullut toimistotunteja ja muuta sellaista, mikä ei ole itse peliä lähelläkään. Mutta kun on nähnyt kummaltakin puolelta tämän (lajin), niin osaa ehkä antaa pelaajille hyvän mahdollisuuden siihen, ettei heidän tarvitsisi hirveästi muita asioita miettiä kuin sitä pelaamista.

Kuuntele Lehtisen koko haastattelu!

Jäälle Lehtinen luistelee osana joukkuetta kuitenkin tulevana viikonloppuna, perjantain 7.11. #95NEVÖFOGET -hyväntekeväisyysottelussa Karjala-turnauksen yhteydessä.

Myös muut vuoden 1995 maailmanmestareiden Tupu-Hupu-Lupu -ketjuu kuuluvat miehet, Saku Koivu ja Ville Peltonen, nähdään Ruotsia vastaan taistelevassa joukkueessa. Paikalle saapuu muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta koko kultajoukkue valmentajiensa Curt Lindströmin ja Hannu Aravirran sekä joukkueenjohtaja Heikki ”Hexi” Riihirannan johdolla.  

Ruotsinkin legendajoukkueessa puolestaan nähdään nippu MM- ja olympiamitalisteja kuten Anders ”Masken” Carlsson.

Jäälle luistelevien maailmanmestareiden lisäksi Arenan yleisöä viihdyttävät mm. Pete Parkkonen, Atomirotta, Sakari Kuosmanen, Scandinavian Hunks, Jimmy Cola ja DJ Amanda Harkimo. Arenalla nähdään ja kuullaan suuri joukko tunnettuja suomalaisia urheilulegendoja, mm. Jari Litmanen, Esa Tikkanen, Juhani Tamminen ja Juha Salminen.  

#95NEVÖFOGET -hyväntekeväisyystapahtuma - pe 7.11. @Hartwall Arena, Helsinki

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat