Roxetten megahitti olikin alun perin joululaulu!

30.10.2014 14:45 -

Roxetten megahitti It Must Have Been Love nousi koko maailman tietoisuuteen viimeistään vuonna 1990, kun se kuultiin romanttisessa elokuvassa Pretty Woman. Harva muistaa, että kappale oli alunperin tarkoitettu joululauluksi.



Kaikki lähti liikenteeseen vuonna 1987, kun EMI Saksa (Germany) pyysi Roxettea keksimään nerokkaan joulu-singlen. Kappaleesta tuli TOP10-hitti Ruotsissa, mutta lopulta EMI päätti olla julkaisematta sitä ollenkaan.

Kappaleen sanat ovat aina olleet lähes samat, mutta alkuperäisessä versiossa oli kuitenkin pieni pätkä joulua:

...It's a hard Christmas day..., joka muuttui lopulta muotoon ...It's a hard winter's day...

Lisäksi kappaleen melodiassa on muutoksia joulu-version ja lopullisen version välillä lähinnä sen alussa ja lopussa. Katso hitin "jouluversio" tästä:

Loppu onkin historiaa. Kovassa nosteessa ollut Roxette päätti tehdä kappaleesta uuden version 1990-vuoden menestysleffaan, josta se nousi koko maailman rakastamaksi klassikoksi ja samalla yhtyeen kolmanneksi listaykköseksi Yhdysvalloissa.

Kappale nousi eri listojen kärkeen ympäri maailmaa. Elokuvan soundtrack myi maailmanlaajuisesti yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Kappale julkaistiin Roxetten levyllä vasta vuonna 1995 heidän kokoelma-albumilla Don't Bore Us, Get to the Chorus!

Katso kappaleen virallinen musiikkivideo:


Kilpailut

Uusimmat