Pian Suomeen saapuva Kravitz: Nälkäpeli teki minusta coolin nuorison silmissä

11.10.2014 10:35 -

Nelinkertainen Grammy-voittaja konsertoi Suomessa 26. lokakuuta. Amerikkalaisvirtuoosi on kunnostautunut myös näyttelijänä. Näkyvin rooli on ollut Nälkäpelit-elokuvan Cinna, joka on esitellyt miehen kokonaan uudelle sukupolvelle.

Nyt 50-vuotias rokkari nousi maailmanmaineeseen jo 1990-luvun alussa albumillaan Mama Said. Retrorockista ammentava multi-intrumentalisti nousi nopeasti seksisymbolin asemaan, ja hänen kitarasoundinsa ja riffittelynsä helposti tunnistettaviksi.

Muusikon viimeiset albumit eivät ole onnistuneet synnyttämään aivan yhtä suuria hittejä kuin takavuosien Always on the Run, It Ain't Over 'Til It's Over, Fly AwayStillness of Heart ja Storm, mutta onnistumisia on tullut hyvin myyvien kiertueiden lisäksi myös valkokankailla, paitsi vakavissa draamoissa, myös komedioissa ja nuortenelokuvissa.

Halu näyttelemiseen saattaa olla miehen veressä, sillä Kravitzin äiti oli näyttelijätär Roxie Roker (mm. TV-sarja The Jeffersons) ja isä Sy Kravitz televisiojätti NBC:n tuottaja.

Nälkäpeli kiehtoo aikuisiakin

Kravitz on, tosin kuin vanhempansa, päässyt television sijaan mukaan valkokankaiden suurtuotantoihin, kuten palkittuun Precious-elokuvaan (2009), joka kertoo hirvittävää arkea köyhässä slummissa elävästä teinitytöstä. Siinä Kravitz oli sivuosan kiltti sairaanhoitaja John.

Kravitz näytteli elokuvassa The Butler (2013) James Hollowayta, joka kuului Valkoisen talon palvelusväkeen.

Eniten näkyvyyttä Kravitz on saanut supersuosituista teineille suunnatuista Nälkäpeli-elokuvista (Nälkäpeli, 2012 ja Nälkäpeli – Vihan  Liekit, 2013. Kummassakin Kravitz näyttelee stylistiä, joka luo asuja murhaavaan reality-kisaan pakotetuille nuorille.

Collider.com-sivustolle antamassaan haastattelussa Kravitz tunnusti, ettei ennen pestiä ollut laisinkaan ymmärtänyt, miten suuren suosion kirjailija Suzanne Collinsin luoma Nälkäpeli-tarina oli saavuttanut. Teos ei ollut muusikolle entuudestaan tuttu, joten hän empi saatuaan roolitarjouksen. Luettuaan kirjan itse hän päätti heti hyväksyä roolin. Kravitz kertoo rakastuneensa Collinsin tarinankerrontaan ja itse tarinaan.

– Kun kerroin ihmisille, että näyttelen tulevassa elokuvassa, he ihmettelivät. "Mitä? Sinä näyttelet Nälkäpelissä? Sinä esität Cinnaa?" Tämä tapahtui aivan kaikkialla. Ihmettelin itse, että miten ihmeessä olin onnistunut missaamaan koko ilmiön. Kaikki nuoret olivat lukeneet kirjan, jopa aikuiset. Minusta tuli yhtäkkiä tosi cool nuorison silmissä!

Kravitzin näyttelemä Cinna on Katnissin (Jennifer Lawrencen, yläkuva) stylisti Capitolissa.

Rokkari näyttäytyi myös vuoden 2001 supertähtiä cameo-rooleissa pursuavassa Ben Stiller-hupailussa Zoolander.

Lisäksi Kravitzin ääntä on kuultu Simpsoneissa ja Ipanat-elokuvassa.

Myös jo kauan sitten eronneiden Kravitzin ja näyttelijätär Lisa Bonetin 25-vuotias tytär Zoë Kravitz kiinnostui näyttelemisestä jo koulussa ja onkin esiintynyt useassa pienemmän budjetin Hollywood-elokuvassa. Uusin Zoën julkaisu on Yell to the Sky (2011).

Lenny Kravitz konsertoi Helsingin Hartwall Areenalla 26. lokakuuta 2014. Tapahtumaan on saatavilla vielä lippuja.

(Radio Nova)

Kuvat: Lionsgate

Kilpailut

Uusimmat