Pauli Hanhiniemi uudesta sooloalbumistaan: Olen kirjoittanut päätäni vaivanneista aiheista mahdollisimman vilpittömästi

29.09.2014 15:31 -

Pauli Hanhiniemi on tullut tunnetuksi Kolmas Nainen -yhtyeen laulajana ja kehuttuna biisintekijänä. Hanhiniemen yli 30-vuotinen ura artistina saavuttaa nyt uuden virstanpylvään odotetun esikoissoololevyn julkaisun myötä.

Hanhiniemen soolodebyytti Minä ja Hehkumo julkaistiin perjantaina 19. syyskuuta. Radioista tutuksi ovat jo tulleet singlet Muutkin mokaa, Päivä jatkuu kuukauden ja tuoreimpana Sellaista on c’est la vie.

Pauli Hanhiniemi käväisi myös musatoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa:Soololevyllä Hanhiniemi on heittäytynyt uuteen työskentelytapaan tuottaja Jonas Olssonin kanssa. Levyn biisejä ovat kirjoittaneet Olssonin ja maestron itsensä lisäksi myös Hehkumon Antti Paalanen ja Anne-Mari Kivimäki. Kaikista sanoituksista vastaa tietenkin Pauli Hanhiniemi itse.

– Minä ja Hehkumo seisoo kolmella jalalla. Yhtäältä Hehkumon soundissa ja groovessa, toisaalta Jonaksen häikäilemättömän modernissa tuotannossa, ja minä tuon sisällön. Olen kirjoittanut päätäni vaivanneista aiheista mahdollisimman vilpittömästi. Välillä se on tuottanut novelty-ralleja ja välillä olen ihan vakavoitunutkin. Levyn tekeminen on poikennut perinteisestä bändilevyn tekemisestä sillä olemme tietoisesti pitäneet näitä kolmea elementtiä etäällä toisistaan, että perspektiivi säilyisi. Ja säilyihän se, Hanhiniemi kertoo.

Kiertue uuden albumin tiimoilta alkaa 2. lokakuuta.

PAULI HANHINIEMI - Minä ja Hehkumo Tour 2014:

02.10. Radio Suomipop -risteily
03.10. Helsinki, Savoy Teatteri (Lippupalvelu)
04.10. Lappajärvi, Kivitippu
08.10. Järvenpää, Järvenpäätalo (Lippu.fi)
10.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo (Tiketti)
29.10. Espoo, Tapiolasali (Lippupalvelu)
30.10. Hämeenlinna, Verkatehdas (Lippupalvelu)
31.10. Turku, Klubi (Tiketti)
01.11. Lahti, Finlandiaklubi (Lippu.fi)
02.11. Vaasa, kaupungin teatteri
05.11. Tampere, Tampere-talo (Lippu.fi)

Kilpailut

Uusimmat