Waltarin hullulta kemistiltä Kärtsy Hatakalta uusi soololevy

21.08.2014 19:35 -

Monipuolinen biisinikkari ja solisti julkaisee toisen sooloalbuminsa perjantaina 22. elokuuta.

Kärtsyn toisella sooloalbumilla liikutaan pop-otteella rockin maastossa miehen omasta elämästä ammentaen. Kärtsyn omat kokemukset ovat toki kuuluneet myös 1980-luvulla perustetun ja ensimmäisiin ulkomailla kiertueita tehneisiin suomalaisyhtyeisiin lukeutuneen Waltarin sanoituksissa.

– Waltarissa teen enemmänkin asenteellista lähetystyötä, soolourallani olen lähempänä ihmistä itseään, ikään kuin tilanteiden polttopisteessä, Kärtsy kuvailee.

Kärtsy julkaisee toisen sooloalbuminsa aWay tulevana perjantaina 22.8. Levy julkaistaan myös muualla Euroopassa Rough Trade -levymerkillä syyskuussa.

Kärtsy yhtyeineen on kuvannut tunnelmallista videomateriaalia uudelta levyltään Helsingin edustalla sijaitsevalla Lonnan saarella, joka on toiminut miina-alusten tukikohtana.

– Haimme Lonnasta kiireetöntä tunnelmaa, jotta voisimme soittaa levyn kappaleet kaikessa rauhassa. Oli todella nastaa soittaa levyn kaikki biisit livenä tunnelmallisessa vanhassa hirsitalossa. Videoita tiputetaan julkaisuviikon aikana YouTubeen päivittäin. Kerroin myös jokaisen biisin syntytarinan, kertoo Kärtsy rupeamasta.

Kärtsy Hatakka on säveltänyt uransa aikana muun muassa rockia, poppia, metallia, räppiä, teknoa, teatterimusiikkia ja maailmanmusiikkia.

Taiteellisia yhteistyökumppaneitakin on ollut laidasta laitaan, muun muassa Angelin Tytöt, Bomfunk MC, Ismo Alanko, Apocalyptica, Jaakko Salovaara, HIM ja Amorphis. Koreografi Jorma Uotisen kanssa syntyi salit täyttänyt Evankeliumi-baletti Suomen Kansallisoopperaan. Metallisinfonian Death Metal Symphony in Deep C:n orkestraation teki kapellimestari Riku Niemi ja sitä Waltari esitetti Avanti!:n kanssa. Pelimusiikkikaan ei ole vierasta: Max Payne PC-pelin kahteen osaan musiikit on tehnyt sama monitaituri Hatakka.

Vuonna 2011 Waltari juhlisti 25-vuotista uraansa julkaisemalla Covers All -albumin, Suomen ja Euroopan kiertueen sekä elämänkertakirjan.

aWay-albumin julkaisukeikka on Sanomatalon Painobaarissa Helsingissä perjantaina 22. elokuuta.

(Radio Nova)

Kuva: Kalle Mustonen

Kilpailut

Uusimmat