Kansainvälinen sisäsurffauskilpailu Suomeen: "Tärkeintä on yhteinen hauskanpito"

07.08.2014 11:01 -

Pyhtäälle rantautuu elokuussa European Flow Tourin kansainvälinen osakilpailu. Flowboardingin avoimen sarjan osakilpailun voittaja pääsee osallistumaan Hollannissa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Lajeina nähdään sekä Flowboarding että Bodyboarding.

 

Pyhtään osakilpailussa 23. elokuuta 2014 Sirius Sport Resort -elämyskeskuksessa surffaajille annetaan minuutista puoleentoista aikaa näyttää taitonsa. Suorituksia arvioi yleensä kolme tuomaria, jotka antavat pisteitä temppujen näyttävyyden, vaikeustason ja suorituksen puhtauden perusteella.

Tapahtuma on sekä kilpailijoille että katsojille maksuton ja Flowboardingissa järjestetään myös erillinen sarja alle 18-vuotiaille junioreille. Flowboardingin avoimen sarjan osakilpailun voittaja pääsee osallistumaan Hollannissa syyskuussa järjestettäviin EM -kilpailuihin.

Koska kyseessä on Suomessa uusi laji, ja ensimmäinen lajin harrastukseen sopiva paikkakin avautui vasta vuonna 2013, elokuun aikana Siriuksessa järjestetään kilpailuihin osallistuville ilmaisia yhteisharjoituksia.

Siriuksen Wave Manager ja himosurffaaja Santiago Cerdà muistuttaa, että kilpailemiseen ei kannata suhtautua liian vakavasti ja kisaamaan toivotaankin eri tasoisia osallistujia.

– Tärkeintähän on yhteinen hauskanpito ja uusien ihmisten tapaaminen!

European Flow Tour Pit Stop Pyhtäällä 23.8.2014.

Maailmanmatkaaja voi harjoitella flowdoardingia esimerkiksi Karibian risteilijöillä.

Kuva: Juha Metso

(Radio Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat