Valkoihoinen naisräppäri jyrää maailman musiikkilistoilla - aiemmin samaan yltänyt vain The Beatles

16.07.2014 22:40 -

Maailman räppipiirit ovat saaneet melkoisen listajyrän joukkoonsa. Valtavirrasta poiketen tämä naisräppäri on valkoihoinen ja kotoisin Australiasta.

Iggy Azalea on noussut nopeasti kaikkien huulille megahiteillään Fancy, sekä räpillään Ariana Grandesin Problem -listajyrässä.

Iggy Azalea muutti 16-vuotiaana Australiasta Yhdysvaltoihin, koska kotimaassaan hänellä ei olisi ollut mahdollisuutta kehittyä ja luoda uraa räppärinä.

Yhdysvalloissa räppäri asettui ensin Miamiin, josta on siirtynyt myöhemmin Atlantan kautta Los Angelesiin. Rahaa Iggy tienasi aluksi siivoojana.Räppäri T.I. otti Azelean siipiensä suojaan ja on mentoroinut Iggya vuosien ajan.

Uransa Iggy lanseerasi toden teolla vuonna 2011 kappaleella Pu$$y. Roisi biisi ja siihen kuvattu rohkea video herätti viimeistään isot levy-yhtiöt, jonka jälkeen alkoi tapahtua. Samalla Azelea solmi ensimmäiset malli- ja mainosdiilinsä.

24-vuotiaan Iggy Azalean ensimmäiset listasijoitukset Yhdysvalloissa arvostetulla Billboard-listalla olivat parhaat mahdolliset. Hän täräytti suoraan kärkeen sijoille yksi ja kaksi (Fancy ja Problem). Ennen Iggya samaan on aiemmin pystynyt vain The Beatles vuonna 1964.Räppärin The New Classic -albumi on ensimmäinen listakärkeen noussut naisräppärin levy Yhdysvalloissa. Azelean megahitti Fancy on historian menestynein naisräppärin ykköshitti listaviikoissa mitattuna.

Fancy ja Problem ovat parhaillaan (16.7.) Spotifyssa maailman toiseksi ja neljänneksi streamatuimmat kappaleet.

Kilpailut

Uusimmat