Herkkuja kesään: Avokadokakku

11.07.2014 10:51 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Suosioon nousseista avokadoista voi valmistaa maukkaan ja näyttävän suolaisen kakun.

Tässäpä uusi tapa yhdistää avokadot ja tacolastut! Reseptistä saat 15 annosta!

Pohja:
150 g tacolastuja
50 g Valio Eila® Laktoositon voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 (200 g) tomaattia
1 (75 g) sipuli
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl chilipippuria
2 (450 g) kypsää avokadoa
1/2 dl limetin mehua
1 1/2 prk (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea (Valkosipuli)
2 dl Valio Eila® Laktoositon vispikermaa

Koristeluun:
1/2 prk (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea (Valkosipuli)
1 limetti lohkoina
(muutamia) tacolastuja puolitettuina
basilikan lehtiä tai herneenversoja
( kypsää avokadoa )

Pohja:
Hienonna tacolastut. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele seos pohjalle.

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita lohkotut tomaatit (poista kannat), paloiteltu sipuli, sokeri ja mausteet kulhoon. Lisää
avokadojen hedelmäliha ja 1/4 dl limettimehua. Soseuta sauvasekoittimella huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Lisää crème fraîche. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota vispikerma.
Kuumenna 1/4 dl limettimehua esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mehuun. Kaada se avokadoseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.

Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Lusikoi pinnalle crème fraîchea ja asettele päälle limettilohkoja, tacoja ja basilikaa.
Tarjoa esim. kivennäisveden tai oluen kanssa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

 

 

Kilpailut

Uusimmat