Ruisrockissa esiintynyt Lily Allen Radio Novan haastattelussa: ”No, tämä minua kyllä v*tuttaa juuri nyt!”

07.07.2014 12:58 -

Yksi viikonloppuna juhlitun Ruisrockin vetonauloista oli lauantaina esiintynyt brittitähti Lily Allen, joka avautui Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa musiikkibisneksen tilasta.

Lily Allenin keväällä julkaisema Sheezus-levy oli odotettu tapaus, sillä tähti piti It’s Not Me It’s You -kakkosalbuminsa jälkeen taukoa musiikkibisneksestä liki viiden vuoden ajan. Hyvän vastaanoton saaneella uutuuslevyllä Allen kuulostaa aiempaa positiivisemmalta, mikä Allenin mukaan johtuu onnellisesta elämäntilanteesta.

- Tosin, kun tein levyä, olin raskaana ja hormonit ovat silloin aivan sekaisin, joten toisaalta olin vähän kireänä. Mutta se on totta, että olen nyt onnellisempi kuin koskaan. Yksi selkeä ero on siinä, että kahden ensimmäisen levyn aikoihin suurin osa ärtymyksestäni johtui pieleen menneistä ihmissuhteista. Nyt olen naimisissa oleva kahden lapsen äiti, jolla on ihana koti, joten kaikki asiat ovat hyvin. Sen takia musiikkini on positiivisen kuuloista. Sanoitusteni negatiivisuus vuorostaan kumpuaa nykyään esimerkiksi ärtymyksestä politiikkaa ja maailman tilannetta kohtaan.

No mikä 29-vuotiasta laulajaa sitten eniten tällä hetkellä ärsyttää?

- No tämä minua kyllä v*tuttaa eniten: ne ihmiset, jotka eivät tee töitään kunnolla. Kun tilanne on nykyään sellainen, että ihmiset eivät netin takia osta musiikkia, levy-yhtiöt ovat joutuneet aika hankalaan paikkaan. Sen takia levy-yhtiöissä iei tehdä enää päätksiä, jotka pohjautuvat intuitioon. Sen sijaan musiikkibisnestä säätelevät pelkästään kaaviot ja tutkimukset. Ennen musiikissa kyse oli myös innostuksesta, mutta niin ei ole enää.

Ruisrockin lauantaina valloittanut Allen kävi edellisen kerran Suomessa vuonna 2009, kun tähti esiintyi Helsingin Flow-festivaaleilla. Tuolloin lievää hämmennystä herätti laulajan itkeskely lavalla, Allen kun edellisenä iltana telonut selkänsä pahasti.

- Muistikuvani siitä keikasta ovat oikeasti aika hämärät. Olin kaatunut edellisenä iltana ja selkäni oli todella kipeä. Niinpä olin joutunut syömään paljon todella vahvoja kipulääkkeitä, jotka olivat sekoittaneet pääni. Se ei ollut kivaa.

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat