Herkkuja kesään: Kurkku-lohileipä

27.06.2014 10:25 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Mummon hölskytyskurkut ovat monelle tuttuja lapsuuden kesistä. Ne sopivat myös kurkku-lohileipiin.

Kesäiset leivät syntyvät seuraavasti neljälle:

4 isoa viipaletta ruisleipää- tai patonkia

1/2 - 1 prk (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea (Valkosipuli tai Pippuri)
4 keitettyä (10 min) munaa
150 g kylmäsavulohiviipaleita

Kurkkusalaatti:
200 g kurkkua
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
(1 kesäsipuli varsineen )

Valmista ensin kurkkusalaatti. Viipaloi kurkut ohuiksi siivuiksi, esim. raastinraudan viipalointiterällä.

Yhdistä kurkut, etikka, hienonnettu tilli, sokeri ja suola kulhossa. Lisää halutessasi myös hienonnettu kesäsipuli varsineen. Anna maustua 10 min.

Levitä leipäviipaleille reilusti crème fraîchea. Laita päälle lohiviipaleet ja viipaloidut kananmunat.

Valuta kurkkusalaatista irronnut neste pois. Nostele kurkkusalaatti leiville päällimmäiseksi. Tarjoa heti.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat