Uusi muutos: Musiikin tekijä saa korvauksia DJ-soitosta, mikäli tiskijukka muistaa siitä ilmoittaa

25.06.2014 20:31 -

Suomessa on valtava määrä yökerhoja, tanssipaikkoja sekä yksityistilaisuuksia, josta musiikista vastaa yksin DJ. Vuoden 2014  alusta musiikin tekijät saavat korvauksia keikoilla soitetusta musiikista - mikäli DJ muistaa ilmoittaa niistä.

Ensimmäiset tilitykset DJ-keikoilla esitetystä musiikista maksetaan tekijöille kesäkuussa 2015.

Teoston tilitys perustuu tietoihin siitä, mitä musiikkia keikoilla on soitettu, joten jotta tilitystä voidaan maksaa, DJ-keikoilla soitetut kappaleet täytyy ilmoittaa Teostolle. Ilmoitukset tehdään Teoston verkkopalvelussa. 

Aikaisemmin ravintoloiden mekaanisen (eli DJ:iden esittämän) musiikin esityslupamaksujen pohjalta tehtyä tilitystä ei ole voitu kohdistaa teoskohtaisesti. Jatkossa Teosto tilittää rahat ilmoitusten mukaan niille teoksille, joita keikoilla on esitetty.

Uudistuksen tavoitteena on kehittää Teoston tilitystarkkuutta sekä varmistaa eri musiikkilajien ja raportointikäytäntöjen yhdenmukaisuus. Taustalla ovat myös DJ:iden kanssa käydyt keskustelut, joissa on toivottu DJ-keikkojen raportoinnin ja tilityksen kehittämistä niin, että tekijät saavat DJ-keikoilla soitetuista musiikista tilitystä. 

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Teosto)

Kilpailut

Uusimmat