Adelen musiikkivideot keränneet yli 1,3 miljardia katselukertaa - YouTube uhkaa poistolla!

18.06.2014 11:45 -

YouTube aikoo poistaa suosittujen artistien videoita palvelustaan sopimuskiistan takia, kirjoittaa Financial Times. 

Syynä on se, että useat itsenäiset levy-yhtiöt ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta sopimusta, jota YouTube edellyttää sen uutta maksullista palvelua varten.
 
Googlen omistama YouTube aikoo poistaa videoita jo päivien kuluessa, sanoo sisällöistä vastaava johtaja Robert Kyncl lehdelle. Artistien joukossa ovat muun muassa itsenäisten levy-yhtiöiden edustamat Adele ja Arctic Monkeys

Adele on yksi historian menestyneimpiä artisteja myös musiikkivideoidensa puitteissa. Laulajan videoita on katsottu hänen virallisella kanavallaan (AdeleVevo) pelkästään yli 1,3 miljardia kertaa.

Arctic Monkeysien videoita on katsottu maltillisemmin, noin 22 miljoonaa kertaa.

YouTubesta poistuminen voi romahduttaa artistin suosiota melkoisesti. Lisäksi muutamissa maissa YouTube-näytöt lasketaan mukaan osaksi listasijoitusta virallisilla single- ja albumilistoilla.


 
Suurin osa levy-yhtiöistä on allekirjoittanut sopimuksen, mutta itsenäiset yhtiöt tahtovat vielä neuvotella. Kynclin mukaan YouTube maksaa korvauksia oikeudenmukaisesti. Sopimuksen yksityiskohdista hän ei kuitenkaan lehdelle kertonut.   

YouTube on avaamassa myöhemmin kesällä palvelun, jossa käyttäjät voivat kuukausimaksua vastaan katsoa videoita ja kuunnella musiikkia ilman mainoksia ja ilman nettiyhteyttä. Palvelun on tarkoitus kilpailla muun muassa suoratoistopalvelu Spotifyn kanssa. 

Asiasta uutisoi STT.

(Radio Nova, STT, YouTube, Financial Times)

Kilpailut

Uusimmat