Konttorin Annika Metsäketo vieraili Maikkarin uutistoimituksessa

09.06.2014 19:22 -

Konttorin radiojuontajaa oli vastassa Antti Sahlström, joka muistetaan Radio Novan uutisista. Keväästä alkaen mies on mennyt töihin aamuneljään MTV3:n uutisankkuriksi.

Annika karkasi MTV:n uutishuoneelle maanantain lähetyksestä Novan naapuritaloon. Siellä nainen jututti vanhaa työkaveriaan, joka on nyt siirtynyt radiostudiosta televisiokameroiden eteen.

Uutisankkuri Sahlström kertoo, että MTV:n uutishuoneella on elämää kellon ympäri.

– Meillä on hirveä määrä vuoroja ja ne vaihtelevat aamulla kello 4.30 alkavista illan kello 22.30 alkaviin, jotka kestävät läpi yön.

Sahlström on ollut töissä Huomenta Suomessa vuodenvaihteesta lähtien ja hän saapuu töihin kukonlaulun aikaan, tai vähän ennenkin, eli aamuneljäksi.

– Elämäni on tällä hetkellä vähän tällaista vauvanrytmiä. Pääsen töistä kahdentoista aikaan ja olen noin yhdeltä himassa. Nukun päikkärit, katson seitsemän uutiset telkkarista ja sitten pistänkin jo valoja pikkuhiljaa sammuksiin. Kahdeksalta viimeistään olen menossa nukkumaan. Viikonloppuisinkin herään seitsemältä aamulla, vaikka olisin kuinka myöhään valvonut.

Sahlström ei koe aikaisia vuoroja erikoisen hankaliksi, mutta sanoo totutelleensa rytmiin päättäväisesti. – Siihen auttaa myös se, että liikkuu säännöllisesti, pitää säännöllisen ruokailuruytmin ja välttelee kofeiinitabletteja ja nukahtamislääkkeitä.

Aamu- ja iltauutisten teossa eroja

Aamuissa saa tehdä itsenäisesti monet ratkaisut ja illassa väkeä on toimituksessa enemmän. Aamuissa on hektisempää, sillä moni Suomen aikaa yöllä tapahtunut asia saa meillä ensiuutisointinsa aamulla.

– Iltauutisissa on taas koko päivä aikaa suunnitella sitä, minkälaisia palikoita uutisiin otetaan. Sitten on "hyllyjuttuja", joita on hillottu jonkun aikaa ja mukaan saadaan välillä myös juttuja, joita on tutkittu pidemmän aikaa ja jotka päästetään ulos illallla.

Annika kysyi, vaikuttaako kellonaika siihen, mitä kerrotaan.

– Ainahan sitä haluaisi sellaisen kiinnostavan kotimaan lähdön aamuun, joka ei järkyttäisi kauheasti. Mutta joinakin aamuina on vain otettava kaikki, mitä saadaan. Mutta jos uutisten kärkeen nostaa marjkanpoimintauutisen, mikä nyt on itsessäänkin tärkeä uutinen, ja jossain muualla on ollut traaginen ampumisvälikohtaus, voi olla uutistoimittajan vaikea perustella minkä takia kiva kotimaan aihe on nostettu lähetyksen tärkeimmäksi, kertoo Sahlström.

Uutisaiheet haetaan lukemalla läpi sähköpostit, uutistoimistojen sähkeet, maailmalta lähetetty kuvamateriaali ja tietenkin kilpailijoiden tarjonta.

Vahvimman muistijäljen on mieheen jättänyt viime vuoden huhtikuussa tapahtunut Bostonin maratonissa tapahtunut, kuolonuhreja vaatinut ja liki kahtasataa haavoittanut pommi-isku.

– Bostonin pommi-isku oli minullekin sellainen tulikoe. Se tapahtui sellaiseen aikaan, että iltauutiset eivät olleet ehtineet reagoida siihen yhtään, ja kaikki uutisointi jäi meille aamuun. Olin silloin uutisia lukemassa ja se jäi tapahtuman järkyttävyyden ja sen kaiken hässäkän takia erityisen vahvasti mieleen.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat