Radio Novan iltajuontaja Elli Collan: Kivointa radiotyössä on kuuntelijat

06.05.2014 17:30 -

Radiotyö on hektistä ja ajan hermoilla työskentelyä. Radio Novassa juonnon takana on paljon työmäärää ja tehtäviä, joilla on tärkeä rooli lopputuloksessa.

Kaupallisessa radiossa sisältö pyörii neljän tekijän ympärillä: musiikki, juonto, uutiset ja mainokset.

Äänessä oleva juontaja on kuuntelijan kontakti radion maailmaan. Juontajan tehtävä on viedä ohjelmaa eteenpäin, keskustella, tuottaa kuulijoille viihdettä ja faktoja, jotka rikastuttavat kuulijan arkea ja viikonloppua.

− Kivointa juontajan työssä ovat kuuntelijat, juontaja Elli Collan summaa.

Radio Novan illallista pyörittävä Elli kertoo, että palkitsevinta radiotyössä on lisäksi ollut uudet haasteet, jotka hän on pystynyt toteuttamaan. Tullessaan Radio Novaan töihin, hän arkaili haastattelujen tekemistä. Elli joutui kuitenkin tilanteeseen, jossa hänen oli pakko toimia ja haastattelut onnistuivat naiselta mainiosti tiukan paikan tullen.

Tuottaja on juontajan esimies, joka rikastuttaa juontajien työtä ja toimii taustatukena ohjelmissa.

− Tuottajan rooli on olla valmentaja, siinä missä juontaja on urheilija, kiteyttää Ellin ohjelman Radio Novan illallisen vastaava tuottaja Satu Risteli.

Sadusta työssä on parasta motivoida juontajia ja asettaa heitä haasteiden pariin.

Musiikki ja radion äänimaailma

Musiikki on radioasemalle tärkeä tekijä. Musiikkiosasto pohtii ja työstää jatkuvasti kanavan biisivalintoja. Jokaisella radiolla on lisäksi oma tunnistettava äänimaailmansa; soundinsa. Koska ääni ratkaisee radiossa, pienikin poikkeama äänitunnisteissa luo särön korvaan ja on kuultavissa heti. Äänituotanto pitää huolen, että soundi säilyy halutun kuuloisena läpi koko ohjelmatuotannon.

Netti mahdollistaa erilaisen kontaktin kuulijoihin

Radio Novan lähetyksistä nettituotanto poimii helmiä, joita kuulija voi kuunnella ja lukea Radio Novan sivuilta. Nettisivujen ja sosiaalisen median kautta voi seurata radiokanavan tapahtumia, vieraita, artistihaastatteluja, teemoja ja osallistua radiokanavan järjestämiin kilpailuihin.

Radio Novan tarjontaa yleisölle rikastuttaa lisäksi Nova Stage, joka esittää suorana ja taltioi artistien live-esiintymisiä omassa studiossaan.

Kilpailut

Uusimmat