Kun pelkkä TV ei enää riitä – Salatut Elämät -spin-offit voivat paksusti!

27.04.2014 12:23 -

Salatut Elämät on edelleen Suomen suosituin saippuasarja. Sen tarjonta ei jää ainoastaan tv-sarjaksi, vaan Salkkarit valtaavat alaa niin netissä kuin valkokankaallakin.

Kotimainen veteraanisarja on ihastuttanut ja vihastuttanut meitä suomalaisia jo kunnioitettavat 15 vuotta. Mikä oikein on suosikkisarjan menestyksen avain?

– Salkkareista löytyy kaikille jotain. Sarjassa tapahtuu koko ajan – ja paljon tapahtuukin. Salkkareissa on mukana paljon mielenkiintoisia hahmoja ja uusia aihepiirejä, joilla katsojan mielenkiinto pysyy, Salatut Elämät-tuottaja Rea Stephany luettelee pienen pohdinnan jälkeen.

Toden totta, sarjassa on nähty mitä ihmeellisimpiä juonteenkäänteitä. Salkkareissa on kuvattu hyvin vaikeita ja arkaluontoisiakin asioita kuten huumeidenkäyttöä, syömishäiriöitä, psykopatiaa ja peliriippuvuutta. Yllättävät juonenkäänteet ja aihealueiden rohkea ilmaisutapa ovat vuosien mittaan puhuttaneet niin katsojia kuin mediaakin. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole katsojien valistaminen.

– Haluamme käsitellä kaikkia niitä asioita, joita elämässä yleensäkin kohdataan. Ei ole olemassa aihetta, jota emme voisi ottaa mukaan, mutta mietimme tietysti tarkkaan, miten aihetta käsitellään sarjassa. Emme halua tehdä pintahöttöä, vaan kaikkia asioita voidaan käsitellä, tuottaja-Rea valaisee.

Vanhat konkarit tekevät paluun

Salatuissa Elämissä on vuosien mittaan nähty lukematon määrä erilaisia roolihahmoja. Näyttelijäkaarti on kokenut vuosien mittaan suuren muodonmuutoksen, ja katsojille tutut kasvot ovat tehneet paluun sarjaan – toiset useaankin otteeseen. Alkuperäisnäyttelijöiden paluut ovat kuitenkin olleet yleensä muutamien jaksojen tai kauden mittaisia, miksi?

– Asioihin liittyy monia asioita, kuten näyttelijöiden aikatauluja. Yleensä ne ovat ihan tarinallisia asioita. Aki Nikkinen ja Kari Taalasmaa tekevät paluun sarjaan, mutta en paljasta vielä tässä kohtaa, ovatko paluut pyrähdyksiä vai ei, Rea kertoo salamyhkäinen virne kasvoillaan.

Tosifaneja ei unohdeta – kesälläkään!

Suosittu saippuasarja jää tuttuun tapaansa kesän kynnyksellä pitkälle kesätauolle. Omistautuneimpien katsojien ei kuitenkaan tarvitse viettää kesäänsä ilman suosikkisarjaansa, sillä kesätauon aikana Internetissä on nähtävissä uusi minisarja.

Katsojilta saatu palaute on ollut pääasiassa erittäin positiivista, mikä onkin syy nettisarjojen jatkuvuuteen; kesällä nähtävä minisarja on järjestyksessään jo viides.

– Edellinen nettisarja sai kolme miljoonaa katselukertaa viime kesänä, mikä osoittaa, että kysyntää todella on, Salatut Elämät -tuottaja Rea Stephany vakuuttaa.

Vaikka nettisarjojen tarkoituksena on tarjota sisältöä katsojille silloin, kun varsinaista sarjaa ei nähdä tv-ruudussa, niiden tekeminen on hyödyksi myös tuotantotiimille.

– Nämä ovat hyviä paikkoja kokeilla uusia asioita, kuten erilaisia genrejä, uusia henkilöhahmoja ja testata kuvailmaisua. Tämän kesän nettisarja on teinikauhua, kun edelliskesän Young Man Cash Man oli enemmän komediaa, Rea jatkaa.

Luvassa on ihmissuhdekiemuroita, Rean mukaan piinaavaa psykologista trilleriä. Rosa Rusanen näyttelee nettisarjan päähenkilöä Salkkarit-Iidan roolissa.

Mitkä fiilikset itse päänäyttelijättärellä on roolistaan? Kuuntele!



Painajainen saa jatkoa!

Kun television tai Internetin valtaaminen eivät riitä, siirrytään valkokankaille. Ihka ensimmäisestä Salatut Elämät -nettisarjasta, teinikauhulla maustetusta Tuulirannasta, lähtenyt suosio synnytti tuotantotiimissä idean oikeasta leffateattereissa esitettävästä elokuvasta.

Nightmare – Painajainen merellä ilmestyi elokuvateattereihin joulukuussa 2012, ja se palkittiin Jussi-gaalassa yleisön suosikkina. Nyt elokuva saa jatkoa, kun vielä työnimellä Nightmare 2 kulkeva elokuva saa ensi-iltansa tämän vuoden lopulla.

– Koska kyseessä on jatko-osa, siinä on sama komediallinen nuorisotrilleri -tyylisuunta, ja suurin osa päänäyttelijöistä on samoja kuin ensimmäisessä osassa. Elokuvassa nähdään muuan muassa Sara Säkkinen (Peppi), Mikko Parikka (Jiri), Tero Tiittanen (Sergei) ja Tommi Taurula (Kari Taalasmaa), Salkkarit-tuottaja Rea paljastaa.

Tuttujen hahmojen lisäksi jatko-osassa nähdään Salkkarit-Tale eli Emil Hallberg. Mitkä mieltä näyttelijä on tulevasta leffaroolistaan? Kuuntele!



Salatut elämät pyörii arki-iltaisin MTV3-kanavalla kello 19.30.

Uusi 20-osainen Salatut Elämät -nettisarja alkaa 24.6. MTV:n Katsomossa.

Kilpailut

Uusimmat