Spotify tutki: Nämä artistit ovat suosituimpia työpaikoilla – kuuntele soittolista

15.04.2014 11:01 -

Spotifyn julkistamien tutkimustulosten mukaan musiikin kuuntelu työpaikoilla lisää työtyytyväisyyttä, yhteishenkeä ja luovuutta.

Lähes kaksi kolmesta (61%) vastaajasta paljastaa kuuntelevansa musiikkia työskennellessään. Suositummat artistit ovat Adele (16%), Arctic Monkeys (14%) ja folk-nelikko Mumford & Sons (13%).

Spotifyn yhteistyökumppanin tohtori Anneli Haaken havainnot tukevat tutkimustuloksia. Tohtori Haake tutki myös itse satoja eri toimistoja ja huomasi, että musiikki voi tuoda helpotusta stressiin ja parantaa keskittymiskykyä. Spotifyn tutkimuksen mukaan yli kolmannes (36%) työntekijöistä kokee musiikin auttavan työpäivästä suoriutumisessa, ja viidennes (20%) myöntää musiikin kuuntelun tuovan tervetullutta vaihtelua ”tylsään” työskentelyyn.

Moni vastaajista kokee musiikin selkeästi auttavan työskentelemään tehokkaammin, ja 16 prosenttia myöntääkin käyttävänsä musiikkia apukeinona työtovereista lähtevän hälyn peittämiseen. Musiikkivalintoja tehdessään kannattaa olla varovaisia, sillä tutkimuksen mukaan joka kymmenes työntekijä arvostelee kollegoitaan heidän musiikkivalintojensa perusteella.

Spotifyn tutkimus osoittaa myös, että suosituin tyylilaji työpaikoilla on pop-musiikki, jonka valitsee reipas kolmannes (34%) vastaajista. Seuraavaksi kuunnelluin on rock (29%).

Kuuntele tutkimuksen mukaan räätälöity soittolista työpaikalle (Spotify):

Kilpailut

Uusimmat