Olavi Uusivirran uuden albumin teko oli yllätyksiä täynnä

20.03.2014 12:30 -

Olavi Uusivirta tarjosi akustisen keikan Nova Stagella. Musiikkituottaja Samuli Väänänen ehti jututtaa Olavi Uusivirtaa hetkisen kappaleiden välissä bändin uuden levyn tiimoilta.

Timo Kämäräisen tuottama Ikuiset lapset -albumi ilmestyi helmikuun 28. päivä. Uusivirran mukaan uuden albumin tekeminen oli suorastaan yllätyksiä täynnä. Albumin lopputulos oli erilainen kuin se visio, joka oli miehellä päässään vielä vuosi sitten, kun uusi levy oli vain pilke silmäkulmassa.

- Alun perin oli tarkoitus, että käyttäisimme täysin ulkopuolista tuottajaa. Me tehtiin kuitenkin se virhe, että teimme helvetin hyviä demoja Timon (Kämäräisen) kellaristudiossa ja sitten me todettiin, että mitään ei kannata enää muuttaa. Levy-yhtiöstäkin sanottiin, että ”Jos ette nyt ryssi tätä enää ja saatte sen (albumin) kuulostamaan suunnilleen tältä, niin se on siinä”,  Olavi Uusivirta kertoo levyn tekoprosessista.

Olavi Uusivirta kertoi Samuli Väänäselle jo tammikuussa bändin ottaneen asiakseen uudella levyllään uudelleenarvioida sen, mitä suomirock on vuonna 2014.

- Nyt rockia voidaan tehdä Helsingistä käsin. Aiemmin se tapahtui jossain muualla, ja oli Berliinin muuri kehä III:n ympärillä, kun haluttiin olla trendikkäillä sivukujilla täällä Punavuoren pikkukaduilla uusimpia trendejä mukaillen. Nyt aika on kypsä helsinkiläiselle suomirockille.

Olavi Uusivirta tunnetaan impulsiivisena esiintyjänä, joka ei ole turhan nirso esiintymispaikkojen suhteen. Mikä mahtaakaan olla Uusivirran erikoisin esiintymispaikka?

- Mulla tulee mieleen yksi mesta, joka oli sellainen rallitapahtuma Lahden liepeillä. Me soitettiin rekkalavalla, joka oli todella korkea ja ihmiset olivat siellä jossain paljon alempana, ja 30 metrin päässä ajettiin rallia. Itseasiassa se ralli taisi kiinnostaa enemmän siinä vaiheessa, mutta kyllä joitakin kiinnosti rock-musiikkikin.

Kilpailut

Uusimmat