Helpot vinkit stressin lievittämiseen kesken työpäivän

01.03.2014 12:49 -

Joogaopettajat kertovat vinkkinsä kuinka hoitaa omaa hyvinvointiaan työnteon ohessa.

Joogakoulu Shantin vetäjä ja fysioterapeutti Kylli Kukk korostaa selän huomioimisen tärkeyttä.

- Houkuttelisin liikuttamaan selkää enemmän. Tämän avulla saat selkäydinnesteet liikkeelle, hermoradat vertymään ja sisäelimetkin saavat tarvitsemaansa hierontaa.

Kylli neuvoo myös laskemaan pään välillä alaspäin laadukkaasti hengittäen. Tämän avulla aivot saavat happirikasta verta, joka taas parantaa vireystasoa ja hyvinvointia.

Astangajoogan opettaja Juha Javanainen kertoo myös hengityksen merkityksestä.

- Stressin ja kiireen keskellä tulee hakea aikaa rauhoittumiselle. Sosiaaliset hetket työkavereiden kanssa kahvikupin äärellä jutellen ja naureskellen ovat tärkeitä, mutta lisäksi kannattaa olla aikaa itselle. Tarkastele omaa hengitystäsi ja sitä kautta omaa olotilaasi. Hengityksellä ihminen voi rauhoittaa hetkeksi oman mielensä ja sitä kautta kroppansa, joka taas auttaa yllättävästikin arkipäivässä.

Joogakoulu Pranaman opettaja Satu Tuomela neuvoo välttämään istumista kaikin keinoin.

- Mene kyykkyyn. Liikuntaguru Ido Portal on pistänyt alulle kyykkyhaasteen, jossa ihmisen tulisi olla 30 minuuttia kyykyssä 30 päivän ajan.

Syväkyykky parantaa muun muassa ryhtiä, lonkkien liikkuvuutta ja ruoansulatusta.

- Lisäksi hartiat ja rintakehä auki sekä venytyksiä sivulta sivulle. Tätä voi tehdä missä vaan, jooga ei ole sidoksissa paikkaan, sanoo Tuomela.

Jooga on monipuolinen kehoa ja mieltä huoltava harrastus. Konttorin kottaraiset kokeilivat Yin-joogaa Marjaana Mäkelän johdolla.

Kilpailut

Uusimmat