Mitä työturvallisuus tarkoittaa tavallisessa toimistossa?

19.02.2014 14:37 -

Työturvallisuus pitää ottaa huomioon muuallakin kuin raskaissa ja fyysisissä töissä, oppivat Konttorin Annika Metsäketo ja Sari Seppälä maanantaina. Se vain tarkoittaa siistissä sisätyössä eri asioita.

Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija Päivi Rauramo vieraili lähetyksessä ja muistutti, että hyvä työympäristö syntyy luottamuksesta. Ongelmissa ja haasteissa ei kannata pitkään velloa, sillä suomalaiset kokevat, että työelämässä on paljon hyvääkin.

– Tärkeää on, että osaa keskittyä oleelliseen, että tiedostaa ne asiat, jotka ovat tärkeitä niin työssä kuin yksityiselämässäkin, ja että oikeasti panostaa nihin. Sieltä se hyvinvointi rupeaa kumpuamaan, muistuttaa Rauramo.

– Ja jos ei oikein tiedä, mikä työssä on tärkeää, että on jotenkin hukassa päämäärä tai omat tavoitteet, oman esimiehen kanssa keskustelu on tärkeää. Avainasemassa on myös esimies-alaissuhde, että se olisi luottamuksellinen ja hyvä. On tärkeää muistaa että se on kahden aikuisen vuorovaikutussuhde, jossa kummallakin on oma tärkeä roolinsa. 

Kuuntele maanantainen (17.2.) haastattelu!

Valokuva: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat