Meidän safkaa -ohjelman Hanna Gullichsen: Paras illallinen syntyy ryhmässä

17.02.2014 16:16 -

Ruoanlaitossa pitää olla mukana vähän rokkia! Tätä mieltä on miehensä kanssa Avalla omaa ruokaohjelmaansa vetävä Hanna Gullichsen. Pariskunnan keittiössä soi musiikki ja ruoanlaittoon osallistuu koko illallisseurue.

Gullichsenien huushollissa ruoanlaittoa ei oteta turhan vakavasti.

– Siitä pitää nauttia! Ja jos siihen saa mukaan sellaista villiä iloa, onhan se paljon hauskempaakin. Kuitenkin joka päivä tulee syötyä monta kertaa, niin miksei siitä valmistuksestakin voisi sitten ottaa iloa irti, kysyy ruokafani.

– Kuuntelemme musiikkia aina, kun teemme ruokaa. Mies kuuntelee usein Policea ja mä ehkä vähän enemmän indieosastoa, mutta sopu kyllä säilyy.

Ruoan rakastajien keittiöön mahtuu kerralla enemmän kuin yksi kokki.

– On jotenkin vanhanaikaista ja minulle vierasta ajatella, että keittiössä pitäisi olla yksin. Keittokomero, jossa on ovet, tuntuu ahdistavalta: sehän kuulostaa ihan rangaistukselta, että joku siellä kopissa laittaisi yksin ruokaa.

Gullichsenien kutsuessa vieraita syömään kaikki osallistuvatkin ruoan laittoon.

– Se on iso osa illallisen kulkua ja vieraat tulevat ajoissa paikalle.Yksi voi paistaa kalaa, toinen huolehtia lisukkeista, kolmas kaataa viiniä ja neljäs nauttia siitä. Joku voi tanssia, laulaa tai muuten viihdyttää väkeä. Kyllä kaikille aina jotain tekemistä löytyy, Hanna nauraa.


Tartu avokadoon!

Maanantaina 17. helmikuuta Meidän safkaa -ohjelman viidennessä jaksossa palataan reseptiin, joka tyhjensi ruokakauppojen hyllyt avokadoista.

Gullichsenien avokadopastasta tuli syksyllä 2012 koko kansan ruokailmiö. Sinänsä simppelin ruoan voi kuitenkin pilata vääränlaisella raaka-aineella: jos avokadot ovat raakoja, ei lopputulos imartele kokkia.

Avokadojen kylkiin on ilmestynyt syöntikypsä-tarroja, mutta Gullichsen varoittaa luottamasta niihin sokeasti. Oma näppituntuma kertoo parhaiten, onko avokadosta mihinkään.

– En itse koskaan päätä, että juuri tänään teen avokadopastaa ja lähde sitten kauppaan metsästämään avokadoja. Silloin, kun törmään täydelliseen avokadoon, teen sen pastan. Kyllä ne mut ainekset sitten yleensä löytyvät. Avokado on kypsä silloin, kun sitä pitää kädessä ja se antaa kevyesti painettaessa vähän periksi. Jos avokado on kivikova, ei sitä kannata ostaa kotiin siinä toivossa, että se kypsyy. Osa menee  raa'asta suoraan sellaiseksi ihmeelliseksi mädäksi. Ja jos joku sanoo, että on syönyt huonoa avokadopastaa, syyllinen saattaa olla se vihreä kaveri, joka onkin ollut raaka, summaa Gullichsen.

Meidän safkaa maanantaisin Avalla klo 21.

mtv.fi/meidansafkaa

#Meidänsafkaa

Kuvat: Shutterstuck ja MTV

(Radio Nova)



 

Kilpailut

Uusimmat