Madonnan jättihitti voi vihdoin soida Belgiassa kahdeksan vuoden pannan jälkeen

10.02.2014 23:15 -

Yksi Madonnan uran suurimmista hiteistä voi jälleen soida ja laittaa myyntiin Belgiassa. Tähden uran parhaaksi kehuttu kappale Frozen päätyi maassa soitto- ja myyntikieltoon vuonna 2005, kun sitä vastaan nostettiin tekijänoikeussyytteet.

Belgialainen säveltäjä Salvatore Acquaviva väitti kappaleen plagioivan osittain hänen vuoden 1979 kappaletta Ma Vie Fout L'camp ja haastoi Madonnan oikeuteen. Monien yllätykseksi hän voitti tapauksen. Päätöksen jälkeen Madonnan biisi vedettiin pois soitosta ja myynnistä Belgiassa.


Ennen kuin Madonnan tiimi kerkesi valittamaan tuomiosta, oli edessä uusi syyte hittibiisistä. Tällä kertaa italialainen säveltäjä Edouard Scotto Di Suoccio väitti Frozenin sekä Ma Vie Fout L'campin olevan osittaisia kopioita hänen biisitään Bloodnight. Edessä oli uusi oikeusjuttu.

Lopulta kaikki kolme laulua päätyivät oikeuden eteen Pariisissa. Istunnossa kappaleita verrattiin toisiinsa, mutta oikeuden mielestä niissä ei ollut tarpeeksi samankaltaisuutta. Kaikki syytteet plagioinnista hylättiin. Näyttöä ei ollut.

Tulos oli voitto Madonnalle, joka näin ollen saa hittinsä soittoon Belgiassa kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

(Radio Nova, Youtube, Wikipedia, MuuMuse)

Kilpailut

Uusimmat