Uniklubi tekee paluun - Kalle Aholan tuottama biisi julki perjantaina

28.01.2014 14:21 -

Uniklubin oli tarkoitus jäädä vuoden tauolle syksyllä 2011 pitkän ja raskaan Kultakalat –levynjulkaisukiertueen jälkeen. Tauko venyi lopulta miltei kolmen vuoden mittaiseksi jonka aikana myös yhtyeen miehistö muuttui. Nyt Uniklubi tekee paluuta vahvempana kuin koskaan.

Tauon aikana yhtyeen rumpali Antti Matikainen ja basisti Teemu Rajamäki päättivät jättää orkesterin. Onneksi uudet soittajat löytyivät melko pian: Uniklubin uudessa kokoonpanossa rumpujen takana istuu Jani Auvinen ja bassossa uusi Teemu, Teemu Mäntykorpi.

Syksyllä 2012, noin vuoden keikkatauon jälkeen yhtye aktivoitui ja alkoi työstää uusia kappaleita. Niitä syntyikin mukavasti ja loppuvuodesta 2012 yhtye kävi äänittämässä Tomi Pietilän kanssa muutaman biisin, mutta huomasi pian että mukaan pitää saada ulkopuolinen tuottaja.

– Yhdessä palaverissa levy-yhtiön A&R Gabi Hakanen sitten heitti ilmoille ajatuksen parin biisin sessiosta Inkfish –studiolla, jossa tuottajana toimisi Kalle Ahola ja äänittäjänä Teropekka Virtanen. Päätimme kokeilla mitä tapahtuu. Kalle vaikutti heti erittäin motivoituneelta ja oikealta tyypiltä työskentelemään kanssamme, Uniklubin laulaja ja biisintekijä Jussi Selo kertoo.

Ensimmäiseen sessioon valittiin muutama biisi demojen perusteella ja singleksi päätynyt Sydän janoaa oli yksi niistä.

– Biisi kertoo siitä kuinka vaikeaa välillä tämän päivän ihmisen on oppia tyytymään siihen mitä on. Ja siitä tunteesta kun täytyisi saada jotain enemmän. Erittäin tunnepohjainen biisi siis. Miltä musta tuntuu tässä ja nyt, Jussi avaa kappaleen taustoja.

Sydän janoaa –single julkaistaan perjantaina 31. tammikuuta.

Alunperin hämeenkyröläinen mutta sittemmin tamperelaistunut Uniklubi on uransa aikana julkaissut viisi studioalbumia joista kaksi on saavuttanut platinarajan. Yhtyeelle on myös myönnetty kaksi Emma-palkintoa.

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat