Ongelma-autot vihdoin kuriin - poliisiautoihin rekisterikilpien lukulaite

27.01.2014 12:50 -

Poliisiautoon sijoitettava uusi automaattinen rekisterikilpien lukulaite lukee liikenteessä autojen rekisterikilvet ja vertaa niitä poliisin tietokantaan syötettyihin tietoihin. Laite hälyttää, kun sen lukema rekisteritunnus löytyy tiedostosta.

Suomalaisen yrityksen valmistama ja lahjoitusvaroin hankittu laite esiteltiin median edustajille Poliisihallituksen, Trafin ja Liikennevakuutuskeskuksen järjestämässä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

- Laitteen ansiosta jatkossa muun muassa katsastamattomat ja varastetut autot poimitaan aiempaa helpommin liikennevirrasta. Samoin paljastuvat autot, joiden veroa ei ole maksettu, poliisijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta summasi.

Rekisterikilpien lukulaitteet ovat lahjoitus Suomen  vakuutusyhtiöiltä. Vakuutusyhtiöt uskovat, että uuden laitteen avulla valtaosa luvattomista ajoneuvoista saadaan pois liikenteestä ja hoitamaan asiansa kuntoon.

Samaa uskotaan poliisissa. Tunnuskilven lukulaitteen käyttöönotolla olevan merkittävä ennalta estävä vaikutus liikennerikoksiin.

Rekisterikilpien lukulaite otetaan kevään aikana testattavaksi ensin yksittäisissä poliisiautoissa. Perusteellisen testaamisen jälkeen laite asennetaan portaittain poliisin liikennekalustoon.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Trafi, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat