Piristävä tulokas kotimaisessa rockmusiikissa: JuKa - Sydämen vuokralainen

02.01.2014 15:06 -

Tuottaja Jukka ”JuKa” Hynysen oma ensijulkaisu, Sydämen vuokralainen, nousi heti ilmestymisensä jälkeen ennen vuodenvaihdetta iTunes-latauslistan kärkeen. JuKa on ennen omaa levytystään tuottanut musiikkia mm. Lovexille, Sami Saarelle ja Justimukselle.

- Sanoisin, että rockmusiikki on tällä hetkellä eräänlaisessa kriisissä. Vanha classickrock ei enää oikein toimi suurelle yleisölle. Spotifysta tai radioiden soittolistoilta ei löydy kovinkaan paljon rockbiisejä. Todellinen rockpuritaani voisi sanoa, ettei tällä ole mitään tekemistä rockin kanssa, koska se on tehty niin synteettisin soundein, mutta mielestäni tämä on aika hyvä päivitetty rockbiisi, ja tekstimaailmassa liikutaan hyvin perinteisissä ja yleisinhimillisissä teemoissa. Piristävä tulokas tässä ajassa, summaa Radio Novan musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää.

Sydämen vuokralainen on JuKan oma sävellys ja sanoitus. Hän on myös soittanut kaikki kappaleen soittimet itse. Kyseessä on ensimmäinen single myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä 33 syytä -nimiseltä albumilta.

Singlen yhteydessä julkaistu musiikkivideo kertoo parisuhteen monimuotoisuudesta ja niistä myötä- ja vastamäistä, joita jokaiseen kahden ihmisen väliseen liittoon mahtuu.

– On sitten kyse ilosta tai surusta, toivosta tai epätoivosta, niin tärkeintä on viime kädessä kahden ihmisen yhteinen elämäntaito arjen keskellä.

JuKa syntyi Kajaanissa vuonna 1980 ja aloitti musiikkiuransa viuluopinnoilla 6-vuotiaana. Sittemmin rummut ja kitaran soittimikseen valinneen JuKan ensimmäinen levyttänyt yhtye oli vuonna 1999 True Blue. Vuosina 2000–2010 hän oli Kraka-yhtyeen rumpalina. JuKa oli myös mukana tuottamassa Krakan molempia albumeita ja teki niihin sävellyksiä ja sanoituksia.

– Rakastan musiikkia ja sen tekemistä. Intohimo on saanut alkunsa jo äidinmaidossa, ja se on ohjannut valintojani ja ajankäytön uhrauksiani läpi elämäni. Oman musiikin tekeminen on ollut minulle aina suurin intohimo ja musiikkiin suhtautumiseni ideologia, JuKa kertoo.

– Omia kappaleitani olen tehnyt ja tallentanut demoiksi jo 13-vuotiaasta lähtien, mutta vasta nyt koen olevani valmis niitä julkaisemaan sooloesityksinäni. Oman musiikillisen ja sanoituksellisen ääneni löytäminen on kestänyt kohdallani vuosia, mutta uskon, että tämä tie on ollut oikea, hän jatkaa.

Kilpailut

Uusimmat