Satin Circus ei usko joulustressiin

23.12.2013 15:25 -

Radio Novan Nenäradiossakin rokanneen Satin Circuksen poikien joulu sujuu perinteisesti ja levosta nauttien. Telkkarista katsotaan samaa elokuvaa kuin Sannikin eli jouluklassikkoa The Snowmania.

Radio Nova kyselee joulun alla kotimaisilta artisteilta, miten nämä aikovat viettää joulunsa. Satin Circuksen Krippe, Axel, Paul ja Olli kertovat pyhittävänsä aikaa itselleen ja perheelleen, ilman kiirettä.

Miten aiot viettää tämän joulun?

Krippe: –Iisisti, on ollut todella paljon kiireitä viime aikoina ja on mahtavaa päästä viimeinkin ottaa vähän vapaata. Vaikkan en tiedä miten rauhallisesti se loppujen lopuksi päätyy kun menen vanhempieni luo Nepaliin! Mennään vuorille vaeltamaan ja siellä pääsen myös hyppäämään Benji-hyppyä ja paraglidaamaan. Joten on tulossa aika seikkailullinen joulu maustettuna hyvällä ruualla ja vielä paremmalla seuralla.

Axel: –Perheen ja muutamien sukulaisten kanssa. Pikkusisko on ollut kolme kuukautta vapaaehtoistyössä Keniassa ja vanhemmat ovat olleet kaksi kuukautta maailmanympärimatkalla,joten on kiva taas nähdä niitä!

Paul: –Vietän aaton perinteisesti perheen kanssa serkkujeni luona. Välipäivillä olen lähdössä lyhkäselle kylpylälomalle Tallinnaan keräämään voimia ensi vuodelle.
 
Mistä jouluperinteestä pidät kynsin hampain kiinni ja miksi?
 
Krippe: –Tykkään katsoa The Snowman -lyhytelokuvan, mutta muuten on aivan sama. Kunhan pääsee oleskelee perheen kanssa.

Axel: –Vietän aina joulun perheen kanssa, se on ollut tärkeintä. Muutamat joulut on tullut vietettyä lentokoneessa tai ulkomailla joten paikalla ei ole niinkään paljon merkitystä.

Paul: –Varmaankin joulupuuroperinteestä joka meidän perheellä on ollut iät ja ajat. Joulupuuro pidetään viimeisenä sunnuntaina ennen joulua aikaisin aamulla. Ennen pidetimme sen klo 7.00, mutta nykynuoriso on niin laiskaa että se piti siirtää kello kahdeksaan.

Olli: –Tapaninpäivänä me kootaan serkkujen kanssa vanha porukka kasaan ja lähdetään "tapsantansseihin". Se on ainoa kerta vuodessa, kun ehtii nähdä kaikki vanhat tutut, ja bileet on yleensä tosi legendaariset. Niitä en mistään hinnasta missaisi.

Kinkku, kalkkuna vai joku muu?

Krippe: –Perunalaatikkoa! Mutta saa nähdä mitä tänä vuonna syödään Nepalissa.

Axel: –Kinkku ja reilusti Dijon-sinappia!

Paul: –Kinkku. Mutta graavilohi on kyllä tosi tärkeä myös.

Olli: –Olen vege, joten joulupöydässä joutuu vähän improvisoimaan. Setäni tekemä sinappi on niin hyvää, että minun pitää aina keksiä uusia tapoja käyttää sitä, koska en syö kinkkua. Toimii todistetusti myös porkkanan päällä :D

Miten selätät joulustressin, vai onko se taruolento?

Krippe: –Minulle se on taruolento. Jouluna ei tarvitse stressata.

Axel: –Ei varsinaisesti ole ikinä ollut stressiä joulusta. Joulu on iloinen juhla, miksi pitäisi stressata?

Paul: –Yleensä en stressaa joulua, mutta välillä joululahjojen ostaminen tuntuu vaikealta tai jopa turhalta. Lapsillehan lahjat ovat tosi tärkeät, mutta aikuisille haluan antaa ihan vain jotain pientä mutta henkilökohtaista. Eivät lahjat ole minulle enää niin tärkeätä, mutta en voi väittää etteikö ajatuksella annettu pienikin joululahja ilahduttaisi. Henkilökohtaisen lahjan antaminen voi olla tosi vaikeata. Käsintehty toimii usein parhaiten; en kannata turhan krääsän keräilemistä.

Olli: –Sivuuttamalla sen täysin. Joulukuussa on aina niin paljon työkiireitä, että itse joulua ei ehdi ajatella. Sitten 23. päivänä mulla on tapana muistaa, että "ainiin ne joululahjat!". Pyörin sitten muutaman tunnin paniikissa kaupoissa, mutta toisaalta muutaman tunnin pikastressi voittaa koko kuukauden kestävän hermoilun.
 
Millainen oli kirjeesi Joulupukille tänä jouluna?

Krippe: –En pyytänyt mitään erityistä jouluksi, paitsi vähän rahaa vuokraan vanhemmilta. Useammilla meistä on jo ihan tarpeeksi tavaraa! Jos joku on kysynyt mitä haluan jouluksi niin olen vastannut että osta vettä tai vuohi Afrikkaan (vaikkapa Worldvisionin kautta).

Axel: –En ole toivonut mitään, katsotaan tuleeko jotain yllätyksiä. Tärkeintä on että saa viettää aikaa perheen kanssa ja syödä hyvin ja rauhoittua pari viikkoa.

Paul: –Alushousuja, ja sukkia… Klassikko.

Olli: –Virallisessa kirjeessä toivon rauhaa ja hyvää mieltä kaikille; aikuisethan eivät lahjoja enää tarvitse... Salaa sitten toivon isoja ja kalliita lahjoja ;)

Satin Circus oli yksi Nenäpäivän Radio Novan Nenäradion esiintyjistä.



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat