American Idol nähdään jälleen Suomessa tammikuusta lähtien

22.12.2013 17:14 -

Maailman suosituimman laulukilpailun American Idolin uusin tuotantokausi esitetään AVA-kanavalla keväällä 2014.

Laulurealityä seurataan AVAlla ja MTV Katsomossa perjantaisin ja lauantaisin 24.1. alkaen klo 21 vain runsaan viikon viiveellä Yhdysvaltojen esitysaikataulusta.

American Idolin 13. tuotantokaudella puhaltavat jälleen uudet tuulet. Hittiohjelman alkuperäiskalustosta on jäljellä vain juontaja Ryan Seacrest, tuomaristossa sen sijaan ei jatka kukaan ohjelman alkuperäisistä tähdistä.

Laulajia jatkoon tällä kertaa valitsevat latinolaulaja Jennifer Lopez, joka tekee paluun tuomaristoon välivuoden jälkeen, viime kaudella tuomaridebyyttinsä tehnyt kantrilaulaja Keith Urban sekä aiemmilla kausilla vierailevana mentorina nähty Harry Connick Jr.

Ohjelman konkarituomari Randy Jackson on tällä kaudella luopunut päätösvaltaisesta roolistaan ja siirtynyt ohjelman kulisseihin mentoriksi. Koelauluissa häntä ei siis vielä nähdä.

Laulukokelaita oli tänäkin vuonna kymmeniätuhansia, ja heitä laulatettiin seitsemällä paikkakunnalla ympäri Amerikan.

Lisäksi toista kertaa ohjelman historiassa laulajia etsittiin myös American Idol -koelaulubussikiertueen avustuksella. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa perheenjäsenet ja ystävät saivat ilmiantaa laulutaitoisia kokelaita, samalla lailla kuin Suomen Idolsissa.

Koelaulut startataan AVA:lla perjantaina 24.1. klo 21 Texasin Austinista.

(Radio Nova, AVA)

Kilpailut

Uusimmat