Tuleeko tämä olemaan joulun koskettavin levy?

19.11.2013 12:35 -

Upeista tulkinnoistaan ja upeasta äänestä tunnettu Johanna Kurkela on julkaissut ensimmäisen joululevynsä Joulun lauluja.

Albumilla kuullaan perinteisten klassikoiden lisäksi myös uusia jouluisia lauluja. Joululahjana kuulijoille ensimmäistä kertaa Johannan omalla levyllä on mukana konserteista sekä Arto Halosen Prinsessa -elokuvasta tuttu kappale Prinsessalle.



Lisäksi Johanna duetoi albumilla Marco Hietalan kanssa kappaleella Oi joulunajan ihmiset. Kappale on alunperin irlantilainen perinteinen joululaulu Wexford carol, johon Marco Hietala on tehnyt käännöstekstin.

- Uusi levyni on talvinen, jouluinen ja kodinlämmin. Tätä levyä on ollut ilo tehdä. Toivottavasti se välittyy näiden laulujen kautta myös kuulijalle, Johanna toivoo.

Johanna rakastaa joulua, joten albumi on hänelle erittäin tärkeä ja henkilökohtainen.

- Rakastan taikatalvia, revontulia ja pakkasta, lumen narskuntaa kenkien alla. Minulle joulunaika on kuin turvaisa kodinlämpö ja rauha kaiken kylmän keskellä. Minun jouluni saapuu yhdessä ensilumen kanssa ja kestää aina aaton aluspäiville saakka. Se on täynnä onnea ja kiitollisuutta kuluneesta vuodesta, kiitosta kaikista upeista seikkailuista ja rakkaista seikkailutovereista, joita olen saanut kohdata ja kokea.

Joulun lauluja -albumin kappalejärjestys:

1. Maa on niin kaunis
2. Lyhty
3. Avaruus
4. Prinsessalle
5. Kolmen kuninkaan marssi
6. Tonttu
7. Heinillä härkien kaukalon
8. Karhuveljeni
9. Oi joulunajan ihmiset Feat. Marco Hietala
10. Kotiin
11. Jouluyö, juhlayö

Kuuntele albumia (Spotify)



Joulukuussa Johanna kiertää kirkoissa esittämässä jouluisia lauluja yhdessä Tomi Aholaisen (piano), Lasse Piiraisen (koskettimet) ja Tero Siitosen (basso) kanssa.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat