Veeti Kallio avautuu lääkeriippuvuudestaan

18.11.2013 14:50 -

Veeti Kallio avautui rohkeasti lääkeriippuvuudestaan Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa. Nykyään mies on päässyt irti riippuvuudestaan, mutta vuosia sitten asiat olivat toisin.

- Joskus paniikkikohtaukset olivat tosi sietämättömiä. Pelkäsin, että niitä tulee kesken esityksen, Veeti kertoi omista kokemuksistaan lääkkeiden kanssa. Lisäpelkoja aiheutui hänen pohtiessaan, mitä tekisi jos paniikkikohtaus iskee.

Veetillä oli omat lääkkeensä paniikkihäiriöön, kaksisuuntaiseen mielialaan ja masennukseen.

- Jossain vaiheessa niitä oli niin paljon, että piti syödä vielä särkylääkeitä, sekä vatsaa suojelevia lääkkeitä.

- Lääkkeiden käyttö oli monien asioiden summa. Ongelmat yksityiselämässä, samaan aikaan paha unettomuus ja minulla oli samaan aikaan rauta-anemia, Veeti muisteli syitä, miksi ajautui käyttämään niin paljon lääkkeitä.

Kuuntele koko haastattelu. Miten Veeti pääsi irti lääkeistä?





Veeti Kallio lähti mukaan Mielenterveyden keskusliiton ja Surunauha ry:n järjestämään, itsemurhan tehneiden omaisille suunnattuun Kynttilätapahtumaan, lahjoittamalla sen tunnukseksi keväällä 2014 julkaistavalta Vereslihalla –albumiltaan sanoittamansa Sulle sytytän kynttilän –kappaleen.



Biisin alkukipinä syntyi tuttavan Facebook -päivityksestä, johon hän oli kirjoittanut jotakuinkin näin: Ystäväni souteli veneellänsä viimeiset vetonsa. Lause sai muistelemaan omia ystäviä, sukulaisia ja kollegoita, jotka ovat jo siirtyneet tuonpuoleiseen!”

Kappaleen tematiikka laittoi Veeti Kallion myös pohtimaan, mikä ajaa ihmisen niin syvään masennukseen, että hän tekee itsemurhan.

- Olen ollut aina sitä mieltä, että auttaminen ja kannustaminen ovat hyvä asia ja varsinkin lasten sekä nuorten hyvinvointi on hyvän huomisen paras lähtökohta!

Valtakunnallista Mielenterveysviikkoa vietetään 18.-24.marraskuuta, jonka päätapahtuma on Mielenterveysmessut 19.-20.11. Helsingin Wanhassa Satamassa.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat