Mielenkiintoinen duetto: Norah Jones ja Green Day-solisti Billie Joe Armstrong

27.10.2013 17:57 -

Laulajat julkaisevat Foreverly-nimisen duettoalbumin. Idean he saivat The Everly Brothersilta.

Grammy-palkitut laulajat Norah Jones ja Green Day-solisti Billie Joe Armstrong julkaisevat duettoalbumin 22. marraskuuta 2013. Foreverly-nimisen albumin inspiraationa on toiminut legendaarinen veljesduo The Everly Brothers ja etenkin heidän 1958 julkaistu Songs Our Daddy Taught Us -albumi. The Everly Brothersin tuotanto on vaikuttanut esimerkiksi The Beatlesin, The Beach Boysin ja Simon & Garfunkelin kaltaisten artistien tyyliin.

Kuuntele: Long Time Gone

Yhdeksässä päivässä äänitetylle Forever-albumille on saatu kauniisti vangittua The Everly Brothersien tapa muodostaa lauluharmonioita. Jonesin ja Armstrongin tulkinnat ovat hieno kunnianosoitus amerikkalaiselle laulunkirjoitusperinteelle. Levy sisältää 12 kappaletta amerikkalaisia klassikoita.

- Olen ollut The Everly Brothers -fani jo pikkupojasta lähtien. Muutama vuosi sitten löysin Songs Our Daddy Taught Us -levyn ensimmäistä kertaa ja rakastuin siihen välittömästi, Armstrong kertoo.

- Ajattelin, että olisi mahtavaa tehdä siitä oma versio, mutta ottaa mukaan naissolisti.

Norah Jones suostui yhteistyöhön ja Armstrong lensi äänittäjä Chris Duganin kanssa New Yorkiin äänittämään albumin yhdessä Jonesin suosikkimuusikoiden, basisti Tim Luntzelin ja rumpali Dan Rieserin kanssa. Jones soittaa albumilla itse pianoa ja Armstrong kitaraa.

(Radio Nova, Warner Music)

Kilpailut

Uusimmat