Pariisin Kevät -yhtyeen Arto Tuunela: "Koko homma on muuttunut myös minulle itselleni"

26.09.2013 18:02 -

Jossain on tie ulos -levyn juuri julkaisseen Pariisin Kevään nokkamies,  ja säveltäjä Arto Tuunela vieraili Enbuske & Linnanahde Crew:n vieraana.

Kuuntele koko haastattelu:

Pariisin Kevät aloitti uransa salamyhkäisesti eräänlaisena kokoonpanona, mutta ei yhtyeenä. Menestyksen myötä Pariisin kevät on muodostunut ilmiöksi ja bändiksi, jolta on ilmestynyt neljä studioalbumia.

- Me ei oltu bändi. Se oli vähän sellaista salamyhkäistä, olin itsekseni siinä. Ei oikein ollut mitään. Se on kiinnostanut jengiä, että meistä tuli bändi. Se on ollut helvetin siistiä. Koko homma on muuttunut myös minulle itselleni, Tuunela miettii.



Pariisin Kevät julkaisi vuonna 2008 debyyttialbumin Meteoriitti. Yhtyeen toinen levy, Astronautti ja ensimmäinen livekeikka (Ilosaarirock) nähtiin vuonna 2010. Pariisin Kevään kolmas albumi Kaikki on satua ilmestyi 2012. Levyn single Kesäyö oli vuoden 2012 soitetuin radiobiisi.

Musiikkimaailmassa törmää nykyään hyvin usein syytöksiin plagioinnista. Uusi kappale saattaa kuulostaa liikaa samalta, kuin jokin vanhempi kappale. Onko Pariisin Kevät saanut niskoilleen syytöksiä kopioinnista, tai tuttujen sointujen käyttämisestä?

- Turha ajatella, että kukaan popmuusikko keksisi tyhjästä. Länsimainen musiikki, ei siinä ole niin monia säveliä. Pakko löytyä jotain yhtä. Se on se juttukin, että se kuulostaa vähän tutulta, Arto Tuunela kuvailee.

- Sointukulkuja on olemassa rajattu määrä, missä järjestyksessä niitä voi laittaa peräkkäin. On tosi muodikasta nykyään etsiä jotain, tyyliin:"Mitä tästä tulisi mieleen?".



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat