Kansanedustaja haluaa puuttua rakennekynsi- ja ripsienpidennystoimintaan

18.09.2013 16:38 -

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen jätti tiistaina sosiaali- ja terveysministerille kirjallisen kysymyksen. Kysymys koski rakennekynsi- ja ripsienpidennyspalveluiden muuttamista nykyistä tarkemman kontrollin alle.

Kansanedustaja ja terveystieteiden tohtori Merja Mäkisalo-Ropponen jätti tiistaina kirjallisen kysymyksen siitä, mihin toimenpiteisiin ryhdytään, jotta rakennekynsien ja ripsienpidennysten aiheuttamia terveysriskejä vähennetään, niiden tekijöiltä vaaditaan riittävä pätevyys ja toiminta saatetaan luvanvaraiseksi?

Mäkisalo-Ropponen tuo esille huolensa:

Rakennekynsien ja ripsienpidennysten suosio on lisääntynyt selvästi viime vuosina samoin kuin niiden tuomat terveyshaitat, kuten allergiset reaktiot, jotka saattavat olla jopa hengenvaarallisia. Ongelmaa lisää se, ettei tekijöillä välttämättä ole riittävää koulutusta - tai lainkaan koulutusta - eivätkä mahdolliset pikakurssitkaan tarjoa riittävästi tietoa rakennekynsien ja ripsienpidennysten teossa käytettävistä aineista ja suojatoimenpiteistä. Tällä hetkellä kuka tahansa voi tilata rakennekynsien ja ripsienpidennyksien tekoon tarvittavia tuotteita ja tehdä ko. töitä ilman koulutusta tai/ja valvontaa.


Ile Jokinen soitti Merja Mäkisalo-Ropposelle ja tiedusteli, mistä tässä kaikessa on oikein kysymys, ja onko aihe ja ajoitus kysymykselle oikea irtisanomisten ja lukuisten talousongelmien keskellä.

Kilpailut

Uusimmat