Alexander Stubb Microsoft Nokia-kaupasta: Työpaikat pitää turvata

03.09.2013 08:28 -

Nokia myy puhelinliiketoimintansa Microsoftille. Kauppahinta on 5,44 miljardia euroa, ja Microsoft maksaa sen käteisellä. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb kommentoi Microsoft Nokia -kauppaa ELCrew-ohjelmassa.

- Yritän aina katsoa positiivista puolta tällaisissa vaikeissa tilanteissa. Ja tässä tapauksessa Nokia saa 5,4 miljardia kassavirtaa, ja varsinkin tekee jättimäisen datakeskus-investoinnin Suomeen, joka on tärkeä. Nyt meillä on Suomen alueella kaksi it-alan jättiä, Microsoft ja Nokia.

- Tässä on mahdollisuuksia, mutta toki tällainen aiheuttaa myös aina epävarmuutta. Epävarmuuden keskellä jokaisen meidän mielessä on, että työpaikat pitää turvata.

Arvokas patenttisalkku jää Nokialle, mutta lisenssisopimuksia siirtyy Microsoftille

Nokiasta tulee yrityskaupan jälkeen nyt leimallisesti verkkovalmistaja. Yhtiö seuraa näin ruotsalaista Ericssonia, joka luopui matkapuhelimista ja nousi maailman suurimmaksi verkkoyhtiöksi.

Järjestelyn jälkeen Nokia suunnittelee keskittyvänsä verkkojen lisäksi kahteen muuhun liiketoimintaan. Nämä liiketoiminnat ovat kartta- ja paikkatietopalveluihin keskittynyt HERE ja teknologiakehitykseen ja -lisensointiin keskittynyt Advanced Technologies.

Yhtiö vakuuttaa, että sen pääkonttori pysyy Suomessa.

(Radio Nova - MTV3 - STT)

Kilpailut

Uusimmat