Poliisi kiittä nuoria: Alaikäisten alkoholinkäyttö ja huumausainerikkomukset ovat vähentyneet

26.08.2013 14:50 -

Poliisin tehovalvonnan tuoreiden tilastojen mukaan alaikäisten alkoholinkäyttö ja huumausainerikkomukset ovat vähentyneet vuosi vuodelta.

Tänä syksynä mietoja alkoholijuomia hävitettiin yli puolet vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Huumausainerikkomukset ovat vähentyneet samassa ajassa lähes kolmannekseen. Myös lastensuojeluilmoitukset ovat pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna vähentyneet.

- Poliisi on erityisen tyytyväinen tuloksiin ja isoin kiitos kuuluu tietysti hyvin käyttäytyneelle nuorisolle. Luvut ovat selvästi pienempiä vaikka valvonnan määrä on kuitenkin vuosittain ollut kutakuinkin sama, toteaa poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta.

Tuhannen litran raja alittui

Tämän syksyn tehovalvonnassa poliisi hävitti alaikäisiltä mietoja alkoholijuomia noin 839 litraa ja väkeviä noin 77 litraa. Huumausainerikoksia kirjattiin 25. Luvut ovat valtakunnallisia.

Viime vuonna mietoja alkoholijuomia tuhottiin yli tuhat litraa ja väkeviä alkoholijuomia n. 94 litraa. Nuorison huumausainerikkomuksia kirjattiin neljäkymmentäviisi. Kaksi vuotta sitten tuhotuksi kirjattiin lähes 1800 litraa mietoja alkoholijuomia ja väkeviä alkoholijuomia n. 85 litraa. Alaikäisten huumausainerikkomuksia kirjattiin kuusikymmentä.

Tänä vuonna lastensuojeluilmoituksia tehtiin 496, Viime vuonna ilmoituksia tehtiin 476 ja vuotta aiemmin 771. Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna lastensuojeluilmoitusten määrä on laskussa.

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulujen alkamista edeltävänä ja sitä seuraavana viikonloppuna viikoilla 32 ja 33 eri puolilla Suomea.

(Radio Nova, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat