Tämän megatähden uran alku oli tuhkimotarina: Vakuutti tuottajat vessassa laulamallaan demolla!

01.08.2013 22:50 -

Christina Aguilera on ollut parrasvaloissa pikkutytöstä lähtien. Hänen uransa tärkeimmäksi hetkeksi muodostui kuitenkin yksi kappale, jonka avulla hän sai lopulta levytyssopimuksen.

Christinan lapsuus oli rankka, mutta koe-esiintymisten kautta hän onnistui nappaamaan paikan Yhdysvalloissa huippusuositusta The Mickey Mouse Club -musiikkisarjasta. Sarjan tähtinä 90-luvulla loistivat myös Justin Timberlake ja Britney Spears. Sarja lopetettiin vuonna 1996, jonka jälkeen teini-ikäinen Aguilera mietti uransa jatkoa.

Hän otti yhteyttä monikansalliseen RCA levy-yhtiöön, jolla kuitenkin oli tuohon aikaan taloudellisia vaikeuksia. Yhtiöstä opastettiin Aguileraa lähestymään entistä työnantajaansa Disneytä. Christina teki kuten häntä opastettiin, ja sai yllätyksekseen yhtiöltä mahdollisuuden laulaa tunnuskappaleen valmisteilla olevaan animaatioelokuvaan Mulan. Heillä oli kuitenkin yksi ehto: Christinan tulisi vakuuttaa heille, että pystyy laulamaan kappaleen vaatimat korkeat äänet (nuotit).

Christina päätti yrittää, sillä hän uskoi kappaleen mahdollistavan hänelle levytyssopimuksen. Hän sulkeutui vessaan tunneiksi, jossa lauloi nauhuriinsa Whitney Houstonin Bodyguard-elokuvasta tutun jättihitin Run To You. Kappale sisälsi korkeat äänet, jota häneltä vaadittiin. Nauhan hän lähetti Disney-pomoille, jotka välittömästi kiinnittivät hänet kappaleen laulajaksi.

- Se oli nuotti, joka muutti elämäni, Aguilera kertoo demostaan.

Christina Aguileran ura oli käynnistynyt. Hänet lennätettiin Los Angelesiin viikoksi, jonka aikana hän nauhoitti Mulan-animaatioon hitin, Reflection.



Menestyksekkään nauhoituksen jälkeen, Aguilera sai mitä oli lähtenyt hakemaan, kansainvälisen levytyssopimuksen RCA:n kanssa.

- Olin juuri täyttänyt 17-vuotta. Lensin ensin Los Angelesiin nauhoittamaan Mulan-kappaleen. Muutamaa kuukautta myöhemmin olin siellä taas. Tällä kertaa nauhoittamassa debyyttialbumiani, Aguilera muistelee.



Vuonna 1999 Christina Aguilera julkaisi omaa nimeään kantavan debyyttinsä. Albumilta kohosi kolme listaykköshittiä: Genie in a Bottle, What a Girl Wants ja Come On Over Baby (All I Want Is You). Näiden lisäksi albumilla oli mukana Reflection ja pienoiseksi hitiksi kohonnut balladi I Turn To You. Levy myi huimat 20 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Albumi toi Christinalle hänen ensimmäisen Grammyn parhaana uutena artistina, jolla hän pesi kilpasiskonsa, Britney Spearsin...

Loppu onkin historiaa!



(Radio Nova, Wikipedia, Youtube)

Kilpailut

Uusimmat