Jonne Aaron teki sen: Maailmanennätys rikki Turussa!

25.07.2013 18:59 -

Jonne Aaron teki sen, mitä aikoi! Muusikko nostettiin yli sadan metrin korkeuteen DBTL-festareilla Turussa, Janneniska-yrityksen nostolava-auton korissa, jossa mies veti keikan.

Tempauksella saatiin aikaan Guinnesin ennätys, sillä kukaan muu ei ole esiintynyt yleisölleen niin korkealla. Työkorkeudeltaan oltiin 104 metrissä, ennätysmittaus oli 102 metriä.

Turvallisuus taattiin turvaköysin ja -valjain. Koreissa ei nosteta ilmaan yhtään ketään ilman asiankuuluvaa turvavarustusta ja näin toimittiin luonnollisesti myös tässäkin huikeassa tapauksessa.

Äänentoistosta vastasi Turkuaudio. PA-laitteisto oli kiinnitetty korin alle, jolloin Jonne Aaron pystyi kuulemaan bändinsä soitannan oikein tahdein ilman, että välimatka toisi rytmiikkaan viivettä. Äänensiirto toteutettiin langallisella järjestelmällä lopputuloksen varmistamiseksi.

DBTL-juontaja Kaki kehoitti ennen Jonne Aaronin keikkaa yleisön siirtymään teltan sisätiloista ulos. Jonne olikin jo valmiiksi yli korissa, mistä hän aloitti keikkansa. Ensimmäisen biisin aikana kori tuotiin hiljalleen alaspäin, jotta keikka saattoi jatkua sisällä pääteltassa heti taivasmatkan jälkeen.

Jokiranta oli täynnä ihmettelevää kansaa ja DBTL-yleisö oli haltioissaan. Niskat saivat pienen takakenojumpan taivaisiin tuijottelusta, mutta se oli kuuleman mukaan vaivansa väärti. 

Katso tarkka DBTL-ohjelma täältä



Radio Nova tekee lähetystä Turusta käsin Elli Collanin johdolla: 

Torstai 25.7 klo 15-19 
Perjantai 26.7 klo 19-22 
Lauantaina 27.7 klo 11-15

Down By The Laituri järjestetään Turussa 24-28.7.

LUE MYÖS:

Turussa juhlitaan DBTL-festivaaleilla keskiviikosta sunnuntaihin! - Uutiset

26-vuotias DBTL on toiminut pitkäjänteisesti jokavuotisena kaupunkifestivaalina, tarjoten musiikillisia elämyksiä laajan yleisöpohjan huomioiden. Festivaali on aina keskittynyt siisteyteen ja...

Jonne Aaron soittaa keikan 100 metrin korkeudessa Turussa - uusi maailmanennätys? - Uutiset

Nousun huimiin korkeuksiin mahdollistaa nostolava-auto, jota käyttäen voi nousta turvallisessa korissa jopa 104 metrin korkeuteen. Jotta esiintymisestä sadassa metrissä tulisi...



(Radio Nova, DBTL)

Kilpailut

Uusimmat