Teatteri kuuluu kesään

25.06.2013 16:04 -

Kesäteattereita putkahtelee Suomen kauneinpaan vuodenaikaan ympäri maata, ja jos minkälaisilla aihepiireillä.

Kesäteattereista löytyy komediaa, draamaa, lapsille suunnattua teatteria, jossa perehdytään esimerkiksi muinaishistoriaan ja päästään vaikka draamalliselle kaupunkikierrokselle.

Turussa Samppalinnan kesäteatteri esittää musiikin siivittämää Five Guys Named Moe - viisi veikkoa näytelmää. Lavalla nähdään mm. Sami Saari ja Voice of Finland ohjelmasta tuttu Lauri Mikkola. Myös entisten Suurlähettiläiden laulaja Jussu Pöyhönen tekee teatteri debyyttinsä tässä näytelmässä.

Esimerkiksi Porvoossa pelkästään pyörii muutamia erilaisia näytelmiä, kuten Porvoon Teatterin kesäteatterissa Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen, joka perustuu Maksim Gorkin novelliin ja Emil Lotianun elokuvaan. Teatterikuume taas esittää Porvoon Kaarenkylässä Amerikan Morsian -näytelmää, joka on komedia mannertenvälisistä valinnoista.

Pyynikin kesäteatterissa Tampereella esitetään Kuuma Kesä '85 -näytelmää jo toista kertaa. Näytelmä on Suomirockin siivittämä katselmus kesän 1985 tapahtumiiin. Hahmoina näytelmässä mukana tutut hahmot Tommi turmiola ja Komisari Peppone.

Helsingissä suomenlinnasta löytää Ryhmäteatterin kesänäytökset, siellä ohjelmistossa on Rodin Hoodin sydän - ryövärin rakkaustarina. Jossa Robin Hood ei ole se kaikille tuttu hyväntekijä vaan "itsekeskeinen nuori macho, joka ryöstää rikkailta, mutta ei jaa ryöstösaalistaan köyhille, vaan pitää rikkaudet itsellään." Näytelmän on kirjoittanut David Farr ja suomentanut, ohjannut ja sovittanut Juha Kukkonen.

Teatterin Tiedotuskeskuksen sivuilta löydät varmasti lähimmän kesäteatterisi, ja vaikka lähikaupunkienkin tarjonnan.

Kilpailut

Uusimmat