VR muuttaa junalippujen hintoja kesäkuun alussa - tällaiset ovat muutokset

02.06.2013 14:50 -

Junalippujen hintoihin tulee uusia vaihtoehtoja 3. kesäkuuta alkaen. Jatkossa junavuorojen hinnoittelu pohjautuu yhä enemmän kysyntään, ja samalla VR lisää tarjous- ja kampanjahintaisten matkojen määrää läpi vuoden.

Kesäkuusta alkaen junalipun hinta vaihtelee kysynnästä riippuen eri junavuorojen ja eri viikonpäivien välillä. Pendolinojen ja InterCity-junien hinnat noudattelevat uutta käytäntöä, jossa junakalusto ei vaikuta junamatkan hintaan. Pika- ja taajamajunien sekä vyöhykeliikenteen hinnoittelussa ei tapahdu muutoksia. Myös vakiomatkustajien kausi- ja sarjaliput säilyvät nykyisenkaltaisina. Uudistukset koskevat kotimaan kaukoliikennettä.

Venäjän liikenteessä ja Allegro-junissa kysyntäperusteinen hinnoittelu on ollut käytössä jo joulukuusta 2011 lähtien.



Perhelipusta myös edullinen Ennakkolippu

Samassa yhteydessä suosittu Perhelippu muuttuu siten, että sen saa jatkossa myös edullisena Ennakkolippuna. Perhelipulla yhtä aikuista kohden yksi 6-16-vuotias juniori matkustaa maksutta.

Junamatkojen Peruslippu muuttuu siten, että mahdolliset peruutukset on tehtävä ennen junan lähtöä. Lipun muutokset voi edelleen tehdä aseman lipunmyynnissä tai puhelinpalvelussa viimeistään 24 h junanlähdön jälkeen.

Lisätietoja junalipuista ja uusista hinnoista löytyy VR:n sivuilta 3. kesäkuuta alkaen. Kaikki tätä ennen ostetut junaliput kelpaavat junissa normaalisti. Myyntijärjestelmän hintapäivitysten vuoksi lippuja voi sunnuntaista 2.6. klo 22.00 – maanantaihin 3.6. klo 6.00 saakka ostaa vain junista. Tuona aikana sekä maanantaina 3.6. junista ostettavista lipuista ei peritä lisämaksua.

Aseman palvelumyynnistä lähtöpäivänä ostettu junalippu maksaa jatkossa euron enemmän kuin asemamyynnistä ennakkoon hankittu lippu. Suorille taajamajunamatkoille lipun voi asemamyynnistä ostaa myös lähtöpäivänä samaan hintaan kuin itsepalvelukanavista.

Kilpailut

Uusimmat