Kaikkien aikojen Suomen toukokuun lämpöennätys uhattuna

31.05.2013 15:26 -

Viikonloppuna luvassa helteitä ja sateita. 

Perjantaina sade- ja ukkoskuuroihin kannattaa varautua Etelä-Suomessa, illalla myös lännempänä voi jysähdellä. Lapissa aurinkoisinta ja jälleen Euroopan lämpimimpiä paikkoja: 30 astetta on jo ylittynyt ainakin Utsjoella, ja kaikkien aikojen Suomen toukokuun lämpöennätys (31,0 astetta) on uhattuna. Bikinit ja uimakamppeet siis mukaan Lapin-matkailijoille!

Lauantaina lakkiaispäivänä heti aamusta voi tulla rankkojakin sateita Etelä- ja Länsi-Suomessa, sateenvarjot ehdottomasti mukaan valmistujaisrientoihin! Tien päällä kannattaa ottaa myös huomioon rankat sadekuurot: näkyvyys voi heikentyä ja vesiliirto yllättää. Iltapäivällä sade- ja ukkoskuurojen painopiste on Länsi-Suomessa, yhä kannattaa varautua rankkoihinkin kuuroihin. Ihan hyvä, jos lakkiaiskemuissa on sateensuojan mahdollisuus. Aurinkoisinta on idässä ja pohjoisessa. Hellelukemille päästään aurinkoisessa säässä, mutta sateessa selvästi viileämpää. Lapissa yhä hellettä, Itä- ja Pohjois-Lapissa yhä lähes 30 astetta. Pääkaupunkiseudulla voi kuurotella aamupäivällä, mutta iltapäivän aikana kirkastuu, eikä pitäisi sataa enää illalla.

Sunnuntaina Lapissa viilenee, kuuroja ja ukkosia tiedossa. Etelämpänä voi kuurotella Pohjanmaalla, mutta etelään ja itään oikein aurinkoinen ja jopa helteinen biitsipäivä.

Ensi viikolla odotettavissa paluu takaisin normaalimpaan kesäsäähän: yhä keskimääristä lämpimämpää, mutta hulluimmat helteet ohi - ainakin hetkeksi. Aurinkoakin näkyy!

MTV3 Sää

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat