Uudella lastenlevyllä käsitellään ajankohtaisia aiheita, kuten koulukiusaamista

25.05.2013 12:54 -

UMO, Vesa-Matti Loiri, Johanna Försti ja Gracias julkaisevat levyllisen musiikkia lapsille: Ville Ja Valle on uusi ajaton lastenmusiikkilevy, joka ilmestyy syyskuussa 2013. 

1970-luvulla tuotettu Muusa Ja Ruusa on toiminut innoittajana syksyllä julkaistavalle Ville Ja Valle -levylle. Muusa Ja Ruusa -levyltä on valittu kahdeksan klassikkoa uudelle levylle, kuten nimikkolaulu Ville Ja Valle, Mistä on pienet pojat tehty? ja Jussin talo. Vesa-Matti Loiri ja Johanna Försti laulavat kumpikin vanhoja ja uusia kappaleita.

Levyllä kuultavat runot ovat Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuusta (1956), joka löytynee aika monesta suomalaisesta kodista. Myös alkuperäisen Muusa Ja Ruusa -levyn kappaleet säveltänyt Eero Koivistoinen on säveltänyt Ville Ja Valle -levylle kymmenen uutta kappaletta, Suomen eturivin sanoittaijen teksteihin. Sanoittajina ovat laulaja & lauluntekijä Mikko Perkoila, sanoittaja & runoilija Jukka Itkonen, näytelmäkirjailija Jussi Helminen, lauluntekijä Heikki Salo ja lauluntekijä Timo Kiiskinen. Uusissa kappaleissa käsitellään ajankohtaisia aiheita, kuten koulukiusaamista ja monikulttuurisuutta lasten kielellä. Koivistoinen on ainoa henkilö, joka on säveltänyt Kunnaksen runoja.

Vesa-Matti Loiri ja UMOn edesmennyt perustaja Esko Linnavalli olivat aikoinaan läheisiä ystäviä. Myös Eero Koivistoisella (yksi UMOn perustajajäsenistä) sekä Loirilla on pitkä yhteinen historia. Koivistoinen on mm. soittanut Loirin vuoden 1971 esikoisalbumilla ”4+20” ja heillä on myös yhteisiä euroviisukokemuksia.

Kuva: UMO (Stefan Bremer)

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat