ELC: Onko meillä puhelimessa Suomen seuraava pääministeri?

22.04.2013 09:11 -

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on hyvillään siitä, että ihmiset ovat huomanneet, mitä politiikka on ilman Keskustaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan puolue on parantanut kuvaansa kansalaisten silmissä.

Kansalaisista yhteensä 42 prosenttia suhtautuu oppositiopuolue keskustaan myönteisesti tai erittäin myönteisesti. Seuraavaksi eniten myönteisiä arvioita saavat SDP (36 %) ja Kokoomus (34 %).

- Ihmiset ovat huomanneet, mitä politiikka on ilman Keskustaa, Sipilä kommentoi tutkimuksen tuloksia Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

- Kyllä tämän kevään aikana on nähty, miten yhteisiä asioita ei saa hoitaa. Muun muassa hätäisessä osinkoverouudistuksessa, mutta ennen kaikkea, miten ollaan tekemässä kunta-, sosiaali- ja terveysalan uudistusta. Uudistusta me tarvitaan, mutta näin sitä ei saa tehdä.

- Nyt pitäisi tehdä järkevässä järjestyksessä järkeviä asioita, eikä mietitä sitä, miten uudistus valtapoliittisesti vaikuttaa. Se ei saa olla mikään ohjaustekijä siinä, kun yhteisiä asioita hoidetaan.

Onko Keskustan Juha Sipilä Suomen seuraava pääministeri?

- Sen päättää äänestäjät kahden vuoden päästä. Sitä ei voi koskaan tietää. Kyllä minä olen sen aistinut meidän omassa tekemisessä, että yhtenäisyys ja yhdessä tekeminen on leimaa antava piirre. Olen muutaman kuukauden aistinut, että tällaista liikettä on perinteisten kannattajien ulkopuolella.

- Nyt on onnistuttu siinä, että tehdään politiikkaa uudella tavalla, Sipilä kiteyttää.

Kuuntele lisää:


(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat