Jääkiekkoilijan suurin tuki tulee kotoa käsin: Tällainen on kiekkovaimon arki

17.04.2013 12:52 -

Jääkiekossa erittäin tärkeät tukijoukot löytyvät pelaajien kotoa. Enbuske & Linnanahde Crew soitti Porin Ässien kapteeni Ville Uusitalon vaimolle Petra Uusitalolle, joka kertoi arjestaan "kiekkovaimona".

Millainen on perheen arki?

- Meillä on sellainen rutiini. Ville heräilee ja saan nukkua pikkuisen pidempään. Ville hoitaa tyttäremme aamutoimet ja juo aamukahvit ym. Hän lähtee sitten hallille ja samalla tehdään lapsen vuoronvaihto, Petra luettelee perheen aamutoimia.

- Täällä odottaa yleensä pasta valmiina, kun Ville tulee kotiin. Palvelu pelaa. Sen jälkeen Ville menee päiväunille iltalehtien kanssa. Ne ovat päivän tärkein osa ja niitä ei saa häiritä mikään. Kellotan yleensä tunnin, tai puolitoista tuntia ja menen herättämään hänet. Siinä vaiheessa on kahvi valmiina.

- Hetken aikaa päivitetään kuulumisia ja sitten Ville lähtee takaisin jäähallille, Petra Uusitalo jatkaa.

Mikäli mestaruus tulee, on pelaajilla tiedossa perinteisesti pitkät juhlat, onko se ok?

- Jos ja kun Ässät voittaa mestaruuden, niin suon pojille juhlat. Tämä on oikeasti aika rankka rupeama koko kausi ja erityisesti tämä loppurutistus. Kyllä he juhlansa ovat ansainneet.

Joutuuko vaimo kuuntelemaan ja lohduttamaan kiekkoilijan tunnelmat kotona pelin jälkeen?

- Mun rooli ei ole mikään lohduttaja varsinaisesti. Totta kai tsemppaan ja seison rinnalla. Ville on ammattilainen ja ne käsittelevät asiat joukkueessa. Yritän että, mahdollisemman vähän ainakaan sisällöllisesti jääkiekkoon puutun. Siellä on valmentajat ja vähän paremmat osaajat sitä hommaa varten. Totta kai istun ja kuuntelen, jos on jotain sydämellä pelistä, Petra kertoo roolistaan pelaajan vaimona, jolla on myös ihan oma ammatti ja ura!

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova)




Kilpailut

Uusimmat