ELC: Lobbarivalta on Suomessa maan tapa

03.04.2013 01:14 -

MTV3-uutisten erikoistoimittaja Timo Haapala vieraili Enbuske & Linnanahde Crew:n vieraana. Keskustelua käytiin lobbareista ja millainen valta heillä todellisuudessa Suomessa on.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että hallituksen kiistelyä aiheuttanut osinkoveropäätöksien laskelmat tehtiin ministeriöiden ulkopuolella. HS:n tietojen mukaan laskelmat ilmestyivät kokoomuksen papereihin talouselämän taustajärjestöiltä, eli lobbareilta.

- Lobbareissa marssii, kuin täitä esimerkiksi hallitusneuvotteluissa. Edellisen hallituksen kepulaiset erityisavustajat ovat nykyään melkein kaikki lobbarifirmoissa töissä. Sinne ne pesiytyy. Kokoomuksella alkoi myös vahva "esitys" niissä, Timo Haapala kertoo.

- Lobbarivalta on Suomessa maan tapa ja tässä tilanteessa, juuri, kun Tupo on kaatunut ym., tämä on erittäin noloa.

Mikä ihmeen lobbaus?

Lobbaus eli käytäväpolitiikka (engl. sanasta lobby ”eteisaula”) tarkoittaa erilaisten eturyhmien pyrkimyksiä vaikuttaa epävirallisesti päättäjiin ja poliitikkoihin. Sen tavoitteena on ryhmän asian ajaminen ja näkyvyyden kohentaminen yhteiskunnassa. Yleensä hallitukset pyrkivät määrittelemään ja säätelemään lobbausta. Lähde: Wikipedia

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat